Orijinalini görmek için tıklayınız : Merak Ediyorum Kaç Kişiyiz?
Ankete katıldıktan sonra kaç yaşında okuduğunuzu ve düşüncelerinizi bekliyorum.bbbb
Ankete katıldıktan sonra kaç yaşında okuduğunuzu ve düşüncelerinizi bekliyorum.bbbb
Anket Göremiyorum. ikincisi Konuyu ßiraz daha açarsanız daha iyi olur
Eger Anket Düzenleyemiyorsanız Gerekli ßilgileri verirseniz. İlgili Arkada$lar Size Yardımcı Olacaktır..
SaygıLar..
hangi konuyla birleşti? Ceyhun
şafak konuyu yazarken takıldı. anketi yazamadan kayit oldu? pardon
şafak konuyu yazarken takıldı. anketi yazamadan kayit oldu? pardon
yanlışlıkla iki konu açmı$tınız.. ßiri anketli ßiri anketsiz olmak üzere iki konu.! Ceyhun aßi Konuları ßirleştirmişş Takılmak diye ßirşey yoktur..:)
SaygıLar..
şafak kardeşim bilgisayarım takıldı. benim başıma hep gelir, biraz aceleciyim :)
Birde bu alıntı kısmını nasıl yapıyoruz.
ben altaki alıntı yapmak istiyormusunuz kımını kullanamıyorum? neden?
sadece bu kadarmı ? 7 kişi
çok güzel kitap valla okumayan kişilere tavsiye ediyorum !!!
Artık merak etmiyorum, okumuyoruz.
ben nutuk okumuştum lise 2de malum milli güvenlik dersi için ama olmasa da okumak isterdim
Her iki eseri okumanın yanıda, ilgili başka eserlerde okudum. Prof. Dr. Bülen TANÖR'ün "Kurtuluş Kuruluş", Prof Dr. Suna KİLİ "Türk Devrim Tarihi", Prof Dr. Sina AKŞİN "Yakın tarihimizi Sorgulamak" sadece okuduklarımdan bir kaçı.
Nutuğu okumak isteyen arkdaşlar varsa eğer, piyasada 5 YTL fiyatla satılanlardan ziyade Cuhuriyet Kitap'tan çıkan Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet VELİDEDEOĞLU'nun günümüz Türkçesi ile özenle yazdığı Nutuk'u okuyabilirler.
alev_2005_2005
24.09.2007, 00:50
Neden okumuyoruz?
Çünkü; hazırcı bir toplumuz, ezbere alışmışız, alıştırılmışız buda insanları okumaktan uzaklaştırıyor...
Çünkü; kitap okumayı ders çalışma ile eş değer görür olmuşuz, ezberci sistemde kitaplardan soğumuşuz...
Çünkü; tarihimizden ders almıyoruz...
Çünkü; her kitabın aslında birer arkadaş olduğunu unutmuşuz...
Çünkü; kitapların insanların ufkunu açtığını unutmuşuz...
Çünkü; kitapların hayal dünyasında yaptığı yolculukların tadını unutmuşuz...
vs.... aklıma ilk gelenler bunlar.
Çünkü; hazırcı bir toplumuz, ezbere alışmışız, alıştırılmışız buda insanları okumaktan uzaklaştırıyor...
Çünkü; kitap okumayı ders çalışma ile eş değer görür olmuşuz, ezberci sistemde kitaplardan soğumuşuz...
Çünkü; tarihimizden ders almıyoruz...
Çünkü; her kitabın aslında birer arkadaş olduğunu unutmuşuz...
Çünkü; kitapların insanların ufkunu açtığını unutmuşuz...
Çünkü; kitapların hayal dünyasında yaptığı yolculukların tadını unutmuşuz...
vs.... aklıma ilk gelenler bunlar.
tesekkürler
tespitlerinizde haklısınız maalesef bu haldeyiz
Düşünce: Şu çılgın türkler çocukluğumdan beri az buçuk bildiğim hikayelerin birleşimiydi.
Nutuk değerli bir kitap. Ama 1927 den sonra devamı gelmeliydi. Kitapta 1919 dan 1927 ye kadar Atatürkü bulabilmek ve onun gözünden tarihi ve gelişmeleri okumak çok güzel. Keşke devam etseydi, bizim içimizde tartışma yaratan 1930 ve sonrası politikaların oluşum ve gelişim sürecinide Atatürkçü geçinenlerin bakış açısından yada kuyruk acısı olanların bakış açısından değilde, direkt Atatürkün bakış açısından değerlendirme şansı bulabilirdik.
alev_2005_2005
24.09.2007, 12:06
İRAN'LI KOMUTANIN SÖZLERİ
Önceki Genelkurmay başkanlarımızdan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı,30 Ağustos Zafer bayramı'nın 74. Yıldönümü münasebetiyle verilen resepsiyonda, şu anısını aktarıyor:
- İranlı komutana dayanamayıp sordum: "Peki, siz hiç böyle bir irticai gelişmenin farkında olmadınız mı?" İranlı komutan şu cevabı verdi: - "Sayın general, devamlı bir çiçeğe bakarsanız, o çiçeğin büyüdüğünü göremezsiniz. Örneğin, bir gülün nasıl açtığını bile fark edemezsiniz.
İşte bizde de öyle oldu."
Bu sözlerine karşılık susmak istedim; ancak üsteleyince sordum: "Peki, hiç mi kavrayamadınız, algılayamadınız?" Bu kez şöyle bir cevap verdi: "Biz onların, her gün hiç fark ettirmeden, ama yavaş yavaş santim santim, sanki yeni bir şey olmuş gibi getirip ortaya koydukları dini şeyleri, halkımızın temiz duyguları diye düşündük. Sonuçta böylesine bir durumla karşılaşacağımızı hiç tahmin edemedik. Ama baktık ki, her geçen gün halkımızın temiz duygularından kaynaklandığını zannettiğimiz dini ve masum
istekler gibi görünen şeyler, irticanın ta kendisiymiş." Komutan böyle tarif edince, "Demek ki, siz görevinizi yapmamışsınız" dedim. Ardından da sordum: "Peki, Humeyni için Tahran'da 500 bin kişiyle miting yapılmaya başlandığında da mı fark etmediniz?"
Komutanın verdiği o cevap, hiçbir zaman kulaklarımdan silinmedi. Bana şöyle dedi:
- "Sayın general fark ettik. Fark ettik ama iş işten geçmişti"
Türkiye Cumhuriyeti Çökerken
Vural Savaş
Sayfa 208-209
haziran_AW
24.09.2007, 18:27
ben her ikisinide okudum.genel olarak okumayı çok severim.hemen hemen haftada bir kitap bitiriyorum.son olarak hulki cevizoğlu nun "işgal ve direniş" adlı kitabını okudum.cumhuriyet düşkünlerine ve bu gün cumhuriyetimizin tehlikede olmadığını iddia edenlere şiddetle tavsiye ederim.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.