PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Devrimci Alevi

gnost
27.02.2006, 06:06
'Ben hala devrimciyim ve devrimci bir Alevi'nin cem evine gitmesi doğaldır...'

AABF Başkanı Turgut ÖKER

Turgut Öker: 'Biz sadece insana secde ederiz...'
25-02-06

YAZAR: KAYNAK: SU TV

'Alevi hareketi artık kurumsallaşmıştır...Önemli olan prensipleri sürdürmek...'

'Alevilerin secdesi de, kıblesi de insandır...'

AABK ve AABF Genel Başkanı Turgut Öker SU tv de Necdet Sarac`ın sunuğu Basın Toplantısı Özel Programı'na katıldı.

Perşembe akşamı 'Basın Toplantısı' canlı yayın programına katılan AABK Genel Başkanı Turgut Öker'in SU tv'de vurguladığı konu başlıklarının bazıları şöyle:

'Alevi hareketi artık kurumsallaşmıştır...Önemli olan prensipleri sürdürmek...'

'Alevilerin secdesi de, kıblesi de insandır...'

'Aleviler ne Avrupa'ya ne de Amerika'ya bağlı değildir. Alevilerin tek gücü öz örgütleridir...'

'Ben hala devrimciyim ve devrimci bir Alevi'nin cem evine gitmesi doğaldır...'

Bugün başlayacak olan AABF Genel Kurulu öncesinde Turgut Öker, Alevi örgütlenmesi, Alevi hareketi, Alevilerin kendi arasındaki tartışmalalar, Alevilerin gelecek politikaları nasıl olmalıdır gibi konularda soruları yanıtladı.

[Only Registered Users Can See Links]

candacan
27.02.2006, 06:14
Ve Turgut Öker yeniden başkan.
Mücadelesini sürdüreceği nice yıllara doğru. O ve ekibi her türlü övgüyü hakediyorlar.

Ceyhun
27.02.2006, 13:55
Ben de Turgut Öker'i takdir eden biriyim. Kendisine başarılar diliyorum. Ama tabi ki platformumuz karşıt görüşlere de açık. Onlar da burada fikirlerini söyleyebilir, eleştirilerini yapabilir. Ben kendi adıma sayın Öker'i tebrik ediyorum.

heterodoks
27.02.2006, 15:51
Demokratik Alevi hareketinin düşüncelerini yalın, içten, öz ve kararlılıkla dile getiren Turgut Öker'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

gnost
13.12.2006, 01:53
Zaman bazı kişilerin değerine değer katar,bazılarının değerlerini yıpratır,bazılarını değersiz kılar ve yok eder.Devrimciler devrimci kaldıkları sürece halkın gönlündeki değerleri hiç şüphesiz ölümsüzleşecektir.Dünyamızın gerçek önderlere ve onların dik duruşlarına böylesine ihtiyacı olduğu bir dönemde Alevi hareketinin kadrolarından yetişmiş nice yol insanının kitleler halinde olgunlaştığını görmek geleceğe dair umutlarımızı kabartıyor.Gelecek hiç şüphesiz böylesine kitlesel ve böylesine öncü kadrolarla daha yaşanılır ve devingen olacaktır.

Devrimci bir Alevi portresi salt karizmadan ziyade yüzyıllardır süren teorik ve paratik halk mücadelelerini ve bu çelişkinin özünü kavrayan,Aleviliğin tarihsel evrimini bilimsel bir mercekte benliğine özümseten,durağan ve statik bir durumdan aktif bir üretim sürecinde sürekli yenilenen,teori-pratik diyalektiğini işleten bir bütünsellik içerir.Devrimci bir Alevinin referansı bilim,yeri halkın gönlüdür.

"...varolmasını istediğin bir Dünya'nın yaşayan bir örneği olmadığın sürece kitleleri kendi içtenliğine inandıramazsın.." yıllar önce okuduğum bir kitaptan..

Kizilbas 66
13.12.2006, 02:04
AABK ve AABF Genel Baskani sayin Turgut Öker yillardir bitip tükenmeyen enerjisi ve örnek mücadelesiyle Alevilerin en önemli önderlerinden biridir..

Bundan 4 yil önce Hürriyet Gazetesinin amansiz saldirilariyla karsi karsiya kalan ve Hükümetleri yerle bir eden ,Bakanlari ,Milletvekillerinin koltuklarindan söküp atan Medyaya direnen ve asla Biat etmeyen Genel Baskanimiz bu durusuyla gelecege isik olmus yigit bir Devrimci-Alevidir...Cizgisinden,mücadele anlayisindan taviz vermemis Avrupadaki Alevilerin gönlünde ,yüreginde sarsilmaz bir güven yaratmistir..

Buradan kendisine sevgilerimi,saygilarimi yolluyor her platformda ve her zaman yaninda olacagimizi bilmesini istiyorum..

Boz Atli Hizir yoldasi olsun..