PDA

Bu sayfanın orjinal halini görmek için tıklayın. : Aw Radyo Takip Programı

Ceyhun
05.06.2007, 05:16
Arkadaşlar,

Biliyorsunuz forumumuz dahilindeki radyo 7/24 online değil. Ne zaman online, ne zaman offline olduğu belli olmadığı için de ilgi azalabiliyor zamanla.

Bu sorunun çözümü için bir program yazdım. Program, bizim radyonun online olup olmadığını anlayabiliyor. Radyo online ve offline olduğu durumlarda size haber verebiliyor. En önemlisi de AW'ye de haber vermesi tabi ki. Çünkü radyo sistemimiz başka bir sitenin hizmeti olduğu için bununla web'den iletişim kuramıyoruz. Bu yüzden AW, radyonun online olup olmadığını bilmiyor. Fakat bu program radyo online olunca dakikada bir radyoyu kontrol edip foruma "Radyon online" diye haber verebiliyor. Biz de ziyaretçilere "Radyo Online" düğmesi gösterebiliyoruz.

Program normalde saatin yanında küçük simgesiyle çalışıyor. Yani masaüstünüzde kalabalık yapmayacak. Fakat ana penceresi şu:
[Only Registered Users Can See Links]

Programın menüsü:

Ayarlar ekranı:

İlk seçenek radyo açılıp kapandığında size aşağıdaki şekilde bir uyarı gösterip göstermemesini ayarlıyor.
İkinci seçenek, balon uyarı gösterdiğinde bip gibi kısa bir uyarı sesi çıkarıp çıkarmamasını sağlıyor.
Üçüncü seçenek de sizdeki programın radyonun online ve offline durumunu foruma bildirip bildirmemesini sağlıyor.

Online/offline durumunda size aşağıdaki şekilde bilgi verecek (ayarlardan kapatmazsanız):

Radyonun online olması durumunda forumumuzda radyo linki şu şekilde gözükecek:

Download Linki:
(Versiyon ve boyut her yeni dosya eklendiğinde değişmektedir, ortak link budur)

Özellikle DJ arkadaşlarımız bu programı indirsinler. Çünkü teknik olarak bu programın 7/24 çalışması gerekiyor ki; bizim forumdaki düğme doğru çıksın. Yoksa forum, radyonun Online/Offline olduğunu anlamayacaktır.

Programın çalışma mantığında 1 dakikada bir radyonun online olup olmadığı kontrol ediliyor ve sonuç forumda kendisini karşılayacak script'e bildiriliyor. Script de forum veritabanına kaydediyor. Forum da veritabanından radyonun online olup olmadığını anlayabiliyor.

NOTLAR: Program tek bir EXE dosyasından oluşmaktadır. Herhangi bir kuruluma vs gerek yok. Zipi açıp içinden çıkan EXE dosyasına çift tıklamanız yeterlidir. Bilgisayarınız her başladığında elle başlatabileceğiniz gibi, BAŞLAT>PROGRAMLAR>BAŞLANGIÇ menüsüne kısayolunu koyarak otomatik başlamasını da sağlayabilirsiniz. (Bu kısımda değişiklik var. Alttaki mesajı okuyunuz) Windows XP'de test edilmiştir. Ben Kaspersky Anti-virus kullanıyorum. Her ihtimale karşı lütfen dosyayı virüs taramasından geçiriniz. Unutmayınız virüsler EXE dosyaları aracılığıyla bulaşabilir. Tedbir olarak lütfen dosyayı virüs taramasından geçiriniz.

Ceyhun
05.06.2007, 06:32
Bu arada birçok arkadaşımızın bir programı başlangıca nasıl koyacağını bilememe ihtimalini gözönüne alarak programa "kendisini başlangıca koyma" özelliği de ekledim. Ayarlar menüsüne seçenek eklendi. Başlangıçta programın otomatik başlamasını istiyorsanız/istemiyorsanız ayarlardan halledebilirsiniz. İşaretlediğiniz zaman başlayacak, kaldırdığınız zaman başlangıçtan kendisini kaldıracaktır. (Başlat menüsündeki başlangıca koymaz, direkt damardan halleder meselesini :))

Download:
(Versiyon 1.0, Boyut 321 KB)

nur_35_58
05.06.2007, 11:20
Sevgili Ceyhun sağolasın valla çok güzel bir program olmuş denedik an itibariyle çalışıyorda :) eminim çok işe yarayacak

*_Suskun_*
05.06.2007, 12:19
Eline sağlık Abim...:)

t_ozgur
05.06.2007, 17:53
Abi valla eline sağlık. Çok işimize yarayacak :)

SaFaK
05.06.2007, 18:20
Eline Saglık , Abim Güzel Bir Çalışma Olmuş

Ceyhun
07.06.2007, 11:28
Programa Aw'deki yeni konuları takip eklentisi yapıldı.

Aw'deki konuları kontrol edip değişiklik varsa uyarı gösteriyor:
(Değişiklikleri 5 dakikada bir algılar)

Forumdaki son 15 konuyu menüsünde barındırıyor.

Forum konularını takip etmesi ayarlardan kapatılabiliyor. Kapatılması durumda ne takip edecek, ne menüsünü gösterecek, ne de uyarı çıkartacaktır.

Download:
(Versiyon 1.1, Zip Boyut 316 KB)

nur_35_58
07.06.2007, 13:05
Evet silin diğer programı bunu yükleyin :) bu daha güzel olmuş sağolasın ceyhun son konular kısmı forumdan kaldırılınca ben zorlanmıştım forumu takip etmekte ve birkaç can da bahsetmişti bu konudan bence bu program ona çare olacak :)

t_ozgur
07.06.2007, 14:25
Valla süper abi eline sağlık :ok:

Ceyhun
11.09.2007, 03:42
Arkadaşlar Flatcast.com sitesi neden olduğunu anlayamadığım bir nedenden dolayı, programımızın kendini tanıtan kimlik bilgilerine yayınını kapattı. Ben de programdan en son versiyon Firefox'un gönderdiği kimlik bilgisini göndermesini istedim. Eski versiyonları Flatcast engellediği için radyo çalışsa da offline gözüküyor. Lütfen ya yeni versiyonu yükleyin, ya da programlarınızı kapatın (Ayarlar'dan Windows'la birlikte başlat seçeniğinin işaretini kaldırıp Tamam demeyi de unutmayın).

Download:
(Versiyon 1.3, Zip Boyut 317 KB)

Enerji
11.09.2007, 12:14
eline sağlık ceyhun çok güzel bi program bu

SaFaK
11.09.2007, 15:10
Flatcast in Yanlış Anlaması Sonucu Porgram İşlem Dışı Kalmıştı. $u anda CalıSır Durumda

Eline Saglık Abi.

Ceyhun
29.09.2007, 09:22
Radyoda bir arkadaşımızın radyo yayınını silmesi üzerine radyomuzun flatcast linki değişmiştir. Eski program farklı bir yayına gitmeye çalıştığı için radyoyu offline gösteriyor. Lütfen eski programa sahip olan arkadaşlarımız eskiyi kullanmasınlar. Aşağıdan yeni programı indirsinler.

Download:
(Versiyon 1.31, Zip Boyut 316 KB)

Ceyhun
15.10.2007, 19:31
Arkadaşlar, bazı arkadaşlarımızda hala "eski versiyon" çalışıyor. Radyo yayındayken, offline gözüküyor. Lütfen eski versiyonu kapatalım veya son versiyonu yükleyelim.

Serhan
15.10.2007, 20:18
yükledim ve gayet iyi çalışıyor,teşekkürler Ceyhun.

eline emeğine sağlık.

Ceyhun
04.12.2007, 20:11
Yayını yine silmişler. Radyo numarası değiştiği için eski programlar çalışmayacak. Yeni program aşağıdaki linkte:

Download:
(Versiyon 1.32, Zip Boyut 316 KB)