PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrencilerden Baykal'a Soğuk Duş


Nedim
02.03.2006, 17:12
Öğrencilerden Baykal'a soğuk duş: ''Bir tek eleştirmeyi mi öğrendiniz?''
http://sondakika.milliyet.com.tr/2006/03/02/son/resim/sonsiy05.jpg ANKARA Milliyet

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki söyleşide öğrencilerin tepkisi ile karşılaştı. İşletme öğrencisi Yusuf Kayacan, "70 yıllık yaşamınızda, 50 yıllık siyasi yaşamınızda bir tek eleştirmeyi mi öğrendiniz?" deyince, Baykal, öğrenci için "iktidarın sözcüsü" benzetmesi yaparak, "İktidara getirin, beni eleştirsinler. 1980'den bu yana sadece 55 gün Başbakan yardımcılığı yaptım, iktidarda kaldım" diyerek tepki gösterdi.
Aynı öğrencinin "Başbakan da siz de Atatürk'ü kullanıyorsunuz. Biri yalancı çıkıyor" demesi üzerine Baykal "Hiç itirazım yok. Biri bilinçsiz, yanlış kullanıyor. Aydın Türk genci siyasi mensubiyetle değil açık kafayla bakmalı" karşılığını verdi.
Kayacan'ın "Rektör Aşkın'a halk değil sadece 50 rektör destek verdi" sözlerine de Baykal, "Bu çağdaş üniversitede yetişen genç insanın katı değerlendirme içinde görmek beni şaşırttı" dedi.

Yakana yapışmadan...

Parti içi muhalefetin tasfiye edildiğini savunan işletme öğrencisi Ömer Cansızoğlu da Baykal'ın eski Başbakan Adnan Menderes'in yakasına yapıştığı iddiasını anımsatarak "Ben sizin yakanıza yapışmadan söylüyorum, modern CHP istiyorum" dedi. Baykal, "Menderes'in yakasına yapışmam söz konusu değildir. CHP Türkiye'nin en demokratik partisidir" karşılığını verdi.

55 gün fazla

Asım Solak adlı iktisat öğrencisi, Baykal'ın "55 gün iktidarda kaldım" demesine, "55 gün çok bile kaldınız. Dine saygıdan bahsediyorsunuz ama sokaklarda türban yasağı getiriliyor" karşılığını verdi. Baykal, "Türkiye'de başörtüsü yasağından söz etmek mümkün değil. Türbanla ilgili kamusal alanda kısıtlama var" dedi. Baykal, öğrencilerin tepkisi üzerine, "Sizi hocalarınıza havale ediyorum" dedi.

candacan
06.03.2006, 06:41
Sevgili can,
Sağcı bir partinin sağcı gençlikle muhatap olması doğaldır.
CHP Türkiye'nin en demokratik partisidir
Yalan söylüyor, sayın Baykal. Kendisi de biz de gayet iyi biliyoruz ki CHP'den daha demokratik hatta tam demokratik partilerimiz var.