PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “Hitler, yanında bebek kalır”

boran_6
03.03.2006, 05:02
Başkent Caracas’ta düzenlenen mitingde konuşan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD Başkanı George Bush için, “Hitler, yanında bebek kalır” benzetmesi yaptı ve ABD’deki Venezüella’ya ait petrol rafinerilerini kapatmakla tehdit etti.
Chavez, “Eğer ABD, Venezüella’yla ilişkilerini kesmek istiyorsa, bu onların bileceği iş. ABD’deki rafinerileri kapamak bir dakikamı alır. Petrol fiyatları ne olur görürüz. Petrolü başkalarına satmak ise bir saniyemi almaz” dedi.

Venezüella’da kimsenin casusluk yapamayacağını belirten Chavez, ülkesindeki bütün ABD askeri yetkililerinin gerekirse sınırdışı edilebileceğini söyledi.

ABD Başkanı’nı faşist davranışlarda bulunmak ve soykırım yapmakla suçlayan Venezüella Devlet Başkanı, Hitler’in Bush’un yanında bebek kadar masum kalacağını söyledi.

Öte yandan Caracas’ın bir başka kesiminde de Chavez karşıtları bir araya gelerek, Venezüella Devlet Başkanı’nı protesto etti.

parka
01.11.2006, 05:00
Kimler cevrim ici diye bakarken bir misafirin bu konuyu okudugunu görünce ben de konuyu merak edip girdim, okudum.

Degisik devletlerin baskilarina, katliamlarina ugramis halklarin degisik kesimleri, kendilerine yapilan uygulamayi Nazilerin yahudilere uyguladiklari soykirimla bir tutmaya ugrasiyor.

Tarih sahnesinde nazilerin yahudilere uyguladigi soykirimin baska bir örnegi yoktur. Karsilastirma yapip bu vahsi soykirimin relative edilmesine ön ayak olmayin. Sizlere uygulanan vahseti bu vahsetle karsilastirmayin.

Tarihte yahudilere uygulanan vahsetin bir baska benzeri yok. Inancsal, irksal elbiseleri bir kenara birakip yasananlara ciplak gözlerle bakin....