PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİKKAT: İTÜ'de okuyan solcu-Alevi öğrenciler

Emek
10.05.2006, 14:50
Arkadaşlar aşağıda fotosunu gördüğünüz insanlık dışı vahşet görüntülerini yaratan yaratıkların kim oldukları ve nerede örgütlendikleri ortaya çıktı. imzalarında it-kurt resimleri kullanmasına rağmen ülkücü değiliz yalanıyla öğrencileri kandırmaya çalışan bu gürüh aşağıda linki verilen forumda örgütleniyor ve saldırıların şakşakçılığını yapıyor. Ayrıca bu inlerinde yeni öğrencileri hedef göstererek yeni saldırılarında zeminini hazırlamaya çalışıyorlar. Gün delikanlılık günü değildir. O tvde izlediğiniz görüntülerden bu yaratıkların delikanlılıktan ve insanlıktan ne anladıkları gün gibi ortada duruyor. İTÜ maslak ve maçkada okuyan her muhalif, demokrat, solcu, ilerici öğrenci hedef seçilebilir. okullarınıza giriş çıkışta dikkatli olunuz ve mümkünse solcu öğrenciler olarak birlikte hareket ediniz. sol bu faşist saldırıları çok yaşamıştır gerekli cevaplar verilir. ama bu süreç içerisinde halkımıza ve duyarlı insanlara yeniden o tvdeki görüntüleri izletmeyiniz. bu gözü dönmüş ve ipi kimin elinde olduğu belli olmayan faşist güruh kendileri gibi olmayan herkesi pkklı ilan edebilme potansiyeline sahip.

Bakın burada yayınlanıp hepimizin kanını donduran ve öfkelendiren görüntülerden birileri nasıl sadistçe haz duyuyorlar. Ayrıca kurt imzası kullananların ve okul dışından gelen faşistleri öve öve bitiremeyenlerin nasıl sinsice ülkücü değilim yalanları attığını da dikkatle izleyiniz bu linkten
teknikforum.com/viewtopic.php?p=955681&start=120&sid=487bcb3a3c4d312ad3ff7ef457b81f2c#955681

Faşistler buradada kürtçe slogan afiş falan kullanarak maçka kampüsünde maslaktaki görüntüleri tekrarlamanın planını yapmaktalar
teknikforum.com/viewtopic.php?p=955637&start=60&sid=487bcb3a3c4d312ad3ff7ef457b81f2c#955637

Burada Osmanlı tuğralı, it-kurt işaretli faşistler zafer narası atmakta ve hepimizin ortak değeri olan Türk bayrağını kullanarak aşağıdaki fotoğrafların yenilerini yaratmak için diş bilemekte
teknikforum.com/viewtopic.php?p=955767&start=20&sid=487bcb3a3c4d312ad3ff7ef457b81f2c#955767

İTÜdeki bahar şenliği 80li yıllardan beri yapılmakta. Ve çadırlar ülkücüler tarafından vurulan eski rektör Bedri Karafakioğlu adına açılmakta. Bugün pkklılarınmış gibi göstermeye çalıştıkları (kendi ülkücülüklerini nasıl gizliyorlarsa 10 kişiyi bahane edip bütün şenliği pkknınmış gibi göstermeye çalışıyorlar) şenlik 20 küsür yıllık bir sol gelenektir. Geçmiş yıllarda çok yoğun tartışmalar olmasına rağmen yıllardır rektör ve polis tarafından bile kabullenilmiş bir şenliktir. Bu güruh bugün kimliklerini gizleyerek yıllardır solcu ve demokrat kimliğiyle bilinen İTÜ'de 30-40 kişilik bir pkklı veya sempatizanı grubu kullanarak hem Karafakioğlunun adına tahammülsüzlüklerini hem de solculara olan kinlerini ortalığa kusacak yer aramaktadırlar.

İTÜ Maslak ve Maçkada okuyan tüm solcu demokrat ilerici gençlerimiz dikkatli olsunlar. herhangi bir gerginlikte bireysel müdahalelerden ve delikanlılıktan kaçınsınlar. bunlar yıllardır olan şeyler. solcu ve demokrat öğrenciler gerekli cevabı verirler. bu konuda şüpheniz olmasın. bu teknikforum isimli inde örgütlenen faşistlerin görüldüğü gibi insani değerlerle alakaları kalmamıştır. 30-40 kişilik gruplarla tek başına yakaladıkları öğrencilere demir ve zincirlerle saldırabilecek kadar terörist bir gruptur.

pkknın provokasyonlarına ve faşistlerin terörüne karşı dikkatli olun hepiniz. bayrakta vatanda bizim değerimizdir. prof. karafakioğluda bizim değerimizdir. bu konularda kaygınız olmasın. konu zaten sol sitelerde yeterince tartışılmakta ama alevi forumunu ziyaret eden ve pek ayrıntılardan haberi olmayan itü öğrencilerinide bilgilendirmek istedim. umarım yönetimcede bir mahsuu yoktur.

boikot
10.05.2006, 14:58
Yaklaşık on gündür, İstanbul'un birçok üniversite ve lisesinde örgütlü faşist saldırılar yaşandı. Satır, bıçak ve hatta ateşli silahların kullanıldığı bu saldırıların pek azı "haber" haline geldi. Birçok kentte, faşist provokatörler çeşitli söylentilerle ilerici, devrimci çevrelere karşı yeni linç girişimleri örgütlemeye çalışıyorlar.
Emperyalist proje budur. Toplumda herkesi Kürt-Türk çatışmasının tarafı haline getirmeyi ve bu sayede ülkede halklar arasında bölünme ve çatışma ortamı yaratmayı düşünüyorlar. Projenin aktörleri her tarafa dağılmış durumdadır ve emperyalistlerin gücü buradan gelmektedir. , bu emperyalist projenin gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağız, taraflaşmanın Türkler ve Kürtler arasında değil, halklarımız ve emperyalizm arasında gerçekleşmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Emek
10.05.2006, 15:03
Konunun bir türklük-kürtlük davası olmadığı açık. böyle bakarsak hedef sapmış olur. konu itüde yaratılan sol değerlere karşı bir savaştır. konuyu türklük-kürtlük eksenine indirmekde onların istediği şeydir zaten.kürtlere lafım olmaz ama itü şenliğini yıllardır baltalayan kendi propogandaları için kullanmaya çalışan kürtçülerinde bu senaryoda payları vardır.faşistler hiçbir zaman itüde sola karşı yanlarına alamayacakları bir kalabalığı bu türklük-kürtlük bilmemneyi kullanarak toplamıştır zaten. ortadaki bir türklük-kürtlük meselesi değildir.ortadaki bir faşist saldırı meselesidir.faşistler saldırırken apo leyhine slogan atanları seçmiyorlar zaten aradan.konuya saptırmayalım.

boikot
10.05.2006, 15:08
bende aynı şeyi söylüyorum zaten,,konuyu o tarafa çekenlere karşı dikkatli olmamız gerektiğini söylüyorum zaten dost..

Emek
10.05.2006, 15:23
bende aynı şeyi söylüyorum zaten,,konuyu o tarafa çekenlere karşı dikkatli olmamız gerektiğini söylüyorum zaten dost..

son zamanlarda birileri herşeyi türk-kürte çekiyor haklısın.ama bu işin ardındaki yalan.aynı gruplar trabzonda kürtlükle hiç alakası olmayan veya türklükle alakası olduğu kadar olan tayadlıları yine aynı şekilde orduda tkplileri linç etmeye kalkıştılar. hedef solcu ilerici demokrat insanlar oluyor hep. gene itüde 20 yillik geleneğimiz olan bahar şenliğine birkaç kendini bilmez apo hayranını bahane edip saldırdıkları gibi. ben yakında bedri karafakioğlu için de pkklı demelerini bekliyorum. bunuda yiyen olacaktır. benim kendi arkadaşlarım yürüyüşe katılmışlar itüde.gerçi olayın rengini ve bir faşist tertibi olduğunu görünce ayrılmışlar ama işte bu pkk denen illetten öylesine nefret etmişki bir kısım halkımız bu faşistlerin oyununa bile gelebiliyorllar kısa süreliğinede olsa.

Gulcimen
10.05.2006, 16:24
bu tür saldırıların gün geçtikçe çogaldıgını görüyoruz televizyoda seyrederken kanım dondu polislerin hiç bir müdahalede bulunmadığını gördük sadece izlemekle yetindiler bu gibi olayların çogaldıgıda bir gerçek solcu bir genç hem dövülüyor hemde göz altına alınıyor tcnin adeleti bukadar olur bütün yüregimle kınıyorum şuda dogru birşey faşişt fşisti engelemez kendiside yardım eder dayakçılara ellerinden geleni yapsınlar bizi yıkamazlar hiç bir zaman artık kendimize gelelim saygılar

Ceyhun
11.05.2006, 03:01
konu zaten sol sitelerde yeterince tartışılmakta ama alevi forumunu ziyaret eden ve pek ayrıntılardan haberi olmayan itü öğrencilerinide bilgilendirmek istedim. umarım yönetimcede bir mahsuu yoktur.

Merhaba Emek. Senin de bahsettiğin gibi konu bir Alevi forumu için bir "ek konu" durumunda. Tabi ki bu güncel konulara duyarsız olduğumuz veya ziyaretçilerimizi topluma yabancılaştırmaya çalıştığımız anlamına gelmez. Bir "Alevi forumu" olma görevinin içinde politik gelişmeleri tartışma, güncel olaylar hakkında bilgi sahibi olmanın da olduğunu biliyoruz. Bu mecburidir zaten. Yoksa suya sabuna dokunmayan bir lagaluga forumu olmaktan öteye gidemeyiz. Yalnız solcu öğrencileri yönlendirmek hem bizim forumumuzun işi değil, hem de yanlış olur. Biz burada Alevilik üzerine konuştuğumuz gibi spor üzerine, felsefe üzerine, politika üzerine de konuşuyoruz tabi ki. Ama nasıl spor bölümünde asıl gündemi oluşturma görevini spor sitelerinin elinden almaya çalışmıyorsak, politika için de aynı şey geçerlidir. Bu konularda işlevimiz daha edilgen şekilde, yönlendirici değil de duyarlı olmaktır.

Sporu örnek verdim. Yanlış anlaşılmasın. İkisinin arasındaki farkı biliyorum. Bir Alevi forumunda direkt siyasi bir taraf olmamasına rağmen son derece siyasetle içiçe girmiş Alevilik için samimi bir şekilde bir çaba harcanmak isteniyorsa; elbette ki belli bir "politikleşme" kaçınılmazdır. Ama aradaki dengeyi iyi tutturmak gerekiyor. Forumumuzun ana işlevi Alevilik konusunda etken olmak, bir nebze belirleyici bir rol oynamaktır. Yan konulara her zaman kapımız açık olmasına rağmen içeriği ve keskinliğiyle çok ilgilenmek zorundayız.

Bir haber olarak İTÜ'deki olay kesinlikle bizleri de ilgilendirmekte. Saldırıya uğrayan genç kim olursa olsun; o vahşet ve insanlık dışı görüntüleri görünce her duyarlı insan gibi bizler de etkilendik. Ki zaten forumumuz bu gibi konulara "haber" düzeyinde açık olduğunu belirtmiştir. Birçok üyemiz de ilgili konu başlığı altında duyarlılığını göstermiştir. Ama burada bir forumu, kurumu veya kişileri muhattap alarak bir çağrı yapılması; ana konusu Alevilik olan forumumuzu daha az ilgilendiği çatışmalarda "taraf" haline getirecek ve bu işlevi yürütebilecek alternatif mekanlar var iken forumumuzun temel konusundan uzaklaşıp kendine yeni "misyonlar" edinmesine kadar gidebilecektir. O yüzden ilkesel olarak "duyarlı" haber ve yorumlara kapımızı açık tutarken; Alevilik konusu dışında enerjimizi ve vaktimizi ciddi biçimde alacak konulara mümkün olduğunca yoğunlaşmamaya çalışıyoruz.

Bunlar yanında bahsettiğin olgular gerçekten de verdiğin linkler de göze çarpıyor gibi. Linkleri inceledim. Senin yazında bir "karalama" veya "uydurma" var da diyemem. Ki bunun yanında Aleviler olarak yaşadığımız tecrübelerle "faşizmin bir insanlık suçu" olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Ve bir Alevi forumunda bu konuya karşı gösterilen samimi bir duyarlılığı da "engellemeye çalışıyor" görüntüsü de vermek istemeyiz. Ki zaten bu da Alevilik adına doğru olmaz.

Yazında forumumuzun ilkeleri açısından tartışılması gereken nokta bir forumun ismini zikretmiş olman ve dün izlediğimiz insanlık dışı görüntülerle bu forumu itham etmendir. Bir forum olarak ilgisiz konulardaki başka forumlara karşı böylesine bir tavra girişmemiz hem "etik" olarak doğru olmaz hem de bizi gereksiz yere yorar. Öncelikle bu ismi geçen forumda içerisinde bulundurduğu bu kişilerin geneli yansıtıp yansıtmadığı sorgulanmalı. Yansıtmıyorsa her ne kadar içinde barındırdığı "faşist" vb kişiler olsa da konuyu ilgili foruma malederek o foruma haksızlık yapmış olunur. Sorumlu başka bir forumun yöneticilerinin işi de bu gibi konularda duyarlı olmaktır. Eğer söylediğin gibi bir durum var ve bu kişiler faşistler ve solcu öğrencilere sadırı planları yapılıyor ise de biz bu konuda "duyarlı" insanların bilgilendirilmesine karşı olamayız tabi ki. Ama gene de eğer bu forum ülkücülerin forumu ise zaten bizim muhattabımız değildir; gündeme getirmeminin manası yok. Daha ilgili forumlarda tartışılabilir. Biz Alevilerin forumlarında bu tip marjinal grupların forumlarının isminin zikredilmesi, linkinin verilmesi de o forumları gündeme getirir ve onlara yarar sağlar.

İlk etapta bu yazıyı yazmayı uygun gördüm. İsmi geçen foruma biraz daha bakacağım. Gerekirse forumdan sorumlu kişilerle diyaloğa geçmeye çalışacağım. Her ne kadar verdiğin linklerle yazdığın yazılar örtüşmüyor gibi durmasa da ismi verilen siteye bir "haksızlık" gibi bir durum var ise bu ana kadar bu bölümü okuyan dostlarımız için bir açıklama yapılacak ve konu kilitlenecektir. Yok gerçekten de bu forumun faşistlerle ve/veya dün izlediğimiz vahşet görüntüleriyle bir alakaları olabileceği konusunda kafamızda soru işaretleri oluşursa ismi geçen forumun linkleri silinecek ve ismi sansürlenecektir. O tip grupların isimlerinin bile Alevi forumlarında yeri olamayacağı düşüncesindeyim.