PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : T.C Kimlik No: ilginç bir ayrıntı.

heterodoks
06.03.2006, 23:47
Arkadaşlar TC kimlik numarasının son rakamı tek olan kimse varmı?

Bakarsanız sevinirim.

SON RAKAMI TEK OLAN VARSA YAZABİLİRMİ LÜTFEN.

benim ki çift.

Nedenini sonra açılayacağım. Biraz merak edin.

:D

Ceyhun
06.03.2006, 23:49
Benim de çift maalesef. Ama merak ettim :)

heterodoks
07.03.2006, 00:08
İnan bu muhabbeti ilk duyduğumda bende çok meraklanmıştım. Sonunda dağ fare doğurdu.

Biraz meraklanın sonra açıklayacağım. tadını çıkaralım..

vassili
07.03.2006, 00:25
benimde çift noluyo ki tek olunca

Turandk
07.03.2006, 00:51
Benimde cift tek olunca nolmuski??
Danimarkada kimlik numaralarinin son rakami cift olanlar bayanlara ait,tek olanda beylere aittir.Yoksa Türkiyedede tersimi????)))):

Ceyhun
07.03.2006, 00:55
Benimde cift tek olunca nolmuski??
Danimarkada kimlik numaralarinin son rakami cift olanlar bayanlara ait,tek olanda beylere aittir.Yoksa Türkiyedede tersimi????)))):

Cidden meraklandırdı bizi ya :) Ben araştıracağım bu konuyu :)

polata
07.03.2006, 10:11
Bende meraklandım bütün ailemde ki T.C. kimlik numaralarının son rakam çift sayı.

Serkan_Devrim
07.03.2006, 11:22
benim tc numaram tek ile bitiyor. son rakam 3. ne olmuş ki?

Ceyhun
07.03.2006, 13:01

Ahhaaaa. Bulduk bi tane kobay. Bakalım dağ nasıl bir fare doğuracak. Hadi pirsultanca çabuk gel :)

boran_6
07.03.2006, 21:38
Benimkide çift ama bende merak ettim. Kesin bu işin altında yine bir iş vardır.

candacan
08.03.2006, 00:23
Sevgili can bir yanlışlık olmasın.

Türkan
08.03.2006, 00:39
Benim de ki de çift...
Ama cidden merak ettik , nedir bu ? Artık açıklarsan seviniriz pirsultanca:)

Ceyhun
08.03.2006, 01:52
pirsultanca ortalığı karıştırdı, gitti :D

vassili
08.03.2006, 03:38
bu kadar merak ettik çok önemsiz bişey çıkacak kesin :)

mustafacelik_2
08.03.2006, 08:51
Pirsultanca, bence ilginç bir konu yakalamışsın sizi kutlarım. Bazen bakar kör oluyoruz. Şu an elimde 1872 yılından bu zamana kadar bizim kütükte 41kişi var hepsinin TC.numarasının son rakamı hep çift cevabını çok merak ediyorum .İyilere yoldaş olasın.

okyanus
08.03.2006, 09:33
beniki sıfırla bitiyo e ee ben çiftte değilim tekte ne olcak

Ceyhun
08.03.2006, 09:47
beniki sıfırla bitiyo e ee ben çiftte değilim tekte ne olcak

0, çift sayılır bence. 2 ve 2'nin katları çift olmaz mı? 0 da ikinin katıdır. 0/2=0 Tamsayı :D Siz de çiftsiniz yani. Kaçış yok :)

Türkan
08.03.2006, 11:14
Okyanus, evet 0 da çift sayı sayılır, yanına geldiği rakamlarla oluşturduğu sayıyı çift yaptığı için ...
Yani aramıza hoş geldin :)
Sende Pirsultanca'nın yolunu gözleyenlerdensin artık.
Pirsultanca geri dön :(

aleviweb
08.03.2006, 11:18
Okyanus, evet 0 da çift sayı sayılır, yanına geldiği rakamlarla oluşturduğu sayıyı çift yaptığı için ...
Yani aramıza hoş geldin :)
Sende Pirsultanca'nın yolunu gözleyenlerdensin artık.
Pirsultanca geri dön :(

Duy sesimizi Pirsultancaaaaaaa :'(

He he :) Şimdi o bu kadar büyük bir etki beklemiyordur kesin :) Çok da önemsiz bir şey söyleyeceği için ve tepki alacağı için ortalıktan kaybolmuştur :)

Türkan
08.03.2006, 11:30
Kesinlikle öyle olmalı, hu sessizlik hayra alamet değil...
Biz de merak ettiğimiz ve her gördüğümüze "t.c kimlik numaranın son rakamını nedir?" diye sorup, kamuoyu araştırması yaptığımızla kalıcaz bence:(

heterodoks
08.03.2006, 13:36
Dostlar öncelikle herkese merhaba;

İşlerimin yoğunluğundan dolayı foruma kısa bir süre giremedim. Meraklı arkadaşlardan özür dilerim :D

Gelelim konumuza;

T.C Kimlik No ile ile ilgili bu başlığı açma fikri, üye olduğum başka bir forumda(Eğitim-öğretim ile ilgili) açılan bir konu. konu şu an itibariyle üst sıralarda.

KONUYU AÇAN KİŞİ AYNEN ŞÖYLE YAZMIŞ:

"Arkadaşlar TC kimlik numarasının son rakamıyla belirtilmek istenen şey nedir son rakamı tek olan kimseler varmı

bakarsanız sevinirim

ACABA VATANDAŞLIK AYIRIMIMI YAPILIYOR?"
Bu konuya 155 kişi yorum yazmış, 2495 defada okunmuş. Bu rakamlardan sonra konunun buradada ilgi görmesi beni şaşırtmadı?

Peki mantıklı bir cevabı bir açıklaması var mı bu sorunun ...

AZ SONRA DEVAM EDECEĞİM..

gnost
08.03.2006, 13:39
Yapma be dostumm.:'( Merak bizi deli etmeden tez yaz yoksa site sakinleri buhran geçirecekler.

Serkan_Devrim
08.03.2006, 13:45
Sevgili can bir yanlışlık olmasın.
yalnışlık yok abi. bir kobay aranıyordu ben gönüllü oldum. :) biraz latife yapmaktı amacım. yoksa benimki de çift. sonu sıfırla bitiyor. :D konuyu açan kişiyi konuşturmak için tek dedim ama yemedi. :D

Türkan
08.03.2006, 14:15
Pirsultanca,bu yaptığın şu magazin programlarındaki "azsonra!!" lara benzedi..
Anlaşılan magazinsel bişey çıkıcak sonunda ;)
Neyse, bekliyoruz...

heterodoks
08.03.2006, 14:16
Bu konu

"DELİNİN BİRİ KUYUYA BİR TAŞ ATMIŞ,KIRK AKILLI ÇIKARAMAMIŞ"a benzedi.

YILIN GEYİĞİ,
YILIN KOMPLO TEORİSİ,
YILIN EN İLGİNÇ AYRINTISI
YILIN EN SAÇMA OLAYI,...
HANGİSİ OLDUĞUNA SİZ KARAR VERİN...

alıntı:

"Kurumumuzda yaklaşık 1500 adet çalışan personelimiz var ve hepsinin özlük bilgileri ile TC Kimlik Numaraları bilgisayarımda kayıtlı

BAKTIM;HAKİKATEN SONUÇ ŞAŞIRTICI...HEPSİNİN DE SON RAKAMI ÇİFT"

alıntı:
"Benim düşündüğüm şey doğru olmayabilir ama etrafımda kime sorduysam son rakamlarının çift olduğunu söylediler

acaba ülkemizde azınlıkta olan gruplarınmı son rakamımı çift.

biri bana öyle bir ayırımın yapılmadığını söylesin lütfen

ÇÜNKÜ BÖYLE BİRŞEYİ DÜŞÜNMEKTEN ÇOK RAHATSIZ OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTERİM"

alıntı:
"alın bi komplo teorisi daha... :)

Kim bilir belki de numaraları veren tek sayı bilmiyordu...

Yada numaraları auto veren yazılım bir türk tarafından yapılmış hatası da buymuşdur...

Veya tek numara alanlara altın çıkıyordur... :)

Belki de tek numarası olanlar yurt dışında olanlardır... İşte bu destekli oldu... :)"

alıntı:
"Bir doğulu kardeşim bana geldi ve kimliğini çıkarıp eline vurarak dedi ki.

-hocam bak bize yapılan ayrımcılığa bak.

Baktım hiç birşey göremedim

-Nedir problem?

-Nüfus mühürüne baksana kırmızı.

-?????

-Bunu köydeki herkesle karşılaştırdık. Evet herkesi kırmızı mühürle mühürlenmiş. Kürtleri kırmızı mühürle mühürlüyorlar.

-:) Bak bu köyde tek türk benmiyim?

-Evet

Çıkarttım nüfus cüzdanını gösterdim benimki de kırmızı.

-Sakin ol kırmızı daha iyi görüldüğü için bu tür resmi evraklarda hep kırmızı kullanılır.

Onu ikna ettiğim ve böyle bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermediğim için kendimle gurur duyuyordum ki anladım.

-Bütün bir köyün diline düşmüşüm

Hoca da kürtmüş. :))))"

Ceyhun
08.03.2006, 14:25
Hehe :) Bizim buradan "Aleviler'in son rakamını çift yaparak, bizi mimliyorlar" gibi bir mantık çıkarmamız gerekiyordu ha :) Ya Aleviler kültürlü insanlardır. Yemez bunları :)

heterodoks
08.03.2006, 14:42
Hehe :) Bizim buradan "Aleviler'in son rakamını çift yaparak, bizi mimliyorlar" gibi bir mantık çıkarmamız gerekiyordu ha :) Ya Aleviler kültürlü insanlardır. Yemez bunları :)

Tebirk ederim. blidiniz..:D :)

Türkan
08.03.2006, 15:24
Tahmin etmiştik bunun altından bu tarz bi yapay gündem çabasının çıkacağını ama başka bi şey olabilir mi acaba diye merak etmekten de alamadık kendimizi:)
Neyse enazından "bu şekilde mimleniyoruz!!!" yazan çıkmadı :p

heterodoks
09.03.2006, 01:19
Belkide insanların bu tepkisini yıllardır süren FİŞLENME olgusu ile açıklayabiliriz. 12 eylül sürecinde milyonlarca insan fişlendi. İş bulamadı, hapislere atıldı, işkence gördü, dostları bile sakıncalı bulup yüz çevirdi..

T.C Kimlik numarası ve kimliklerdeki mühürün renginin bu denli sorgulanması herhalde toplumdaki bu paranoyanın sonucu.

Ergun03
09.03.2006, 13:04
ben Avustralyada katiliyorum yeni uye oldum ve t.c kimlik konusun acaipp merak ediyorum lutfen bana da yazarmisnz simdiden tesekurler ve basarilar dilerim Aleviyim ve gurur duyuyorum olene dekde mucedeleye devvam devam yine devam diyorum hepinizi seviyorum

Ergun03
09.03.2006, 13:05
ben Avustralyada katiliyorum yeni uye oldum ve t.c kimlik konusun acaipp merak ediyorum lutfen bana da yazarmisnz simdiden tesekurler ve basarilar dilerim Aleviyim ve gurur duyuyorum olene dekde mucedeleye devvam devam yine devam diyorum hepinizi seviyorum

sibelxxx
09.03.2006, 16:45
benimde çift ama gerçekten ilginç. peki bunun nasıl farkına vardın çok enteresan bakmak görmek arasındaki farkı şimdi herkes daha iyi anlar kimin aklına gelirki son rakamın neden hep çift olduğu,

heterodoks
09.03.2006, 17:28
benimde çift ama gerçekten ilginç. peki bunun nasıl farkına vardın çok enteresan bakmak görmek arasındaki farkı şimdi herkes daha iyi anlar kimin aklına gelirki son rakamın neden hep çift olduğu,

DOSTLAR SANKİ BİR YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU. T.C KİMLİK NUMARASININ SON RAKAMI BÜTÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARININ ÇİFTTİR.

KONUYU BAŞTAN İTİBAREN OKURSANIZ, BÖYLE OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.

Aman yanlışa düşmeyelim.

özcan
11.03.2006, 10:17
evet genelde alevi olanların tc ciftir ben cok kişinin tc sine bakdım hep cift şifrelenmişiz galiba

Ceyhun
11.03.2006, 10:50
evet genelde alevi olanların tc ciftir ben cok kişinin tc sine bakdım hep cift şifrelenmişiz galiba

Sadece Alevilerin değil, herkesin çiftmiş :)

Adam
11.03.2006, 13:53
Yani pirsultanca ortalığı karıştırdı kamuoyu oluşturdu sonra bombasını patlattı ha :) Nese helal olsun, ne diyim?

Kolera
14.03.2006, 12:36
benimkide cift

Oli
14.03.2006, 15:33
ben nerdeyse kadın erkek ayrımıdır belki diyecektim bi baktım ali ekber tek demiş... tamam dedim ali ekber yandı arada bişey olduğu anlaşıldı.:D

neyse... epey meraklandım başta...

yinede o rakamlardan kim nedir anlaşılır tabiki. o rakamların köyümüz ayrıntısına kadar birşeyleri ifade ettiği kesin.. kim nedir hemen anlar o rakamların içeriğini bilen görevliler.

Gökhan Sevindik
02.01.2007, 17:11
vallaha benimki ne cift nede tek:D
benim alman kimligim var simdi ben bir alman mi olmus oluyorum :-)

herkese selam..

SaFaK
04.01.2007, 20:35
Benimkide 8 bi sorun var ama bu sorun alevilerde deil eminim :D:D:D:ok:

Revival
25.11.2007, 17:18
Bu konuyu bugün duydum bir dosttan.Onun dediğine göre son rakamı çift olan kişiler Alevi oluyormuş .

Biraz araştırdım bildiğim alevilerin kimliklerine baktım şaşırtıcı evet gerçektende hepsi çift ti. Şimdi sırada tek olan varmı ona bakmaya geldi onu araştırıyorum bakalım ne çıkacak.

mertalikumcu
25.11.2007, 17:25
bizim üniversitede sınıfta 4 alevi var geri kalan 29 kişininde kimlik nosu çift ile bitiyor.yanlış bilgi yani...

Revival
25.11.2007, 17:31
Teşekkür edrim Hasan

canserdarım
25.11.2007, 18:08
Canlar bu konu çok konuşuldu, ama bende özellikle etrafımdaki insanlara baktım. Benim kanaatim bu sadece paranoyaklık.. Geçerliliği olmayan bir iddiadan öteye gidemez, siz inanabiliyor musunuz nüfus müdürlüğünün bunu başarabileceğine? Yapmak isteseler dahi beceremezler bence....

anasır
25.11.2007, 18:13

Bakarsanız sevinirim.

benim ki çift.

bu haber asparagas çıktı..:)
tanıdığım alevilerin TC Kimlik No ları arasında tek sayıyla bitenler de var, çift sayıyla da..

eylem_güzeli
25.11.2007, 18:25
yav öyle bişeyle kim uğraşır ki ben sanmıyorum canlar ya geçensene de dediler gerçekten paronayaklık ben de bizim üniv.arkadaşlara tek tek soruyodum kimlik sonunu çoğunun ki çiftti ve hepsinin mezhebi farklıydı yani asılsız bence...

bağdat kafe
25.11.2007, 18:50
ben böyle bi şey olduğunu sanmıyorum .. benimkisi çift ve alevi deilim ..
ama shamaniac buduncu hallerimizde var .. belki sünni olmayan herkesi numaralandırmışlardır :)

sürgün
25.11.2007, 19:35
Bu konuyu bugün duydum bir dosttan.Onun dediğine göre son rakamı çift olan kişiler Alevi oluyormuş .

Biraz araştırdım bildiğim alevilerin kimliklerine baktım şaşırtıcı evet gerçektende hepsi çift ti. Şimdi sırada tek olan varmı ona bakmaya geldi onu araştırıyorum bakalım ne çıkacak.

Konuyu ilk sayfadan itibaren okursanız Bütün TC kimlik no larının çift sayı ile bittigini anlayacaksınız arkadaşlar.

cemanlı
25.11.2007, 20:16

Bakarsanız sevinirim.

benim ki çift.

nedenini biliyorum can ben de bir sene önce bakmıştım herkesinki çift ben bildiklerime ve bilmediklerime baktım gerçekten çift

Revival
26.11.2007, 12:00
Konuyu ilk sayfadan itibaren okursanız Bütün TC kimlik no larının çift sayı ile bittigini anlayacaksınız arkadaşlar.

Teşekkür ederim çok kibar ve yardımseversin .:)

Yazıyı başından sonuna kadar okudum bende etrafımdaki alevi ve alevi olmayanların kimliklerine baktım Hepsinin sonu çift

Linho
26.11.2007, 13:22
Tüm Vatandaslarin T.C. Kimlik Numarasi cift Rakamla bitiyor Arkadaslar

Yani öyle birseyin Asli yok

Saygilar

mucoban
26.11.2007, 13:32
Teşekkür ederim çok kibar ve yardımseversin .:)

Yazıyı başından sonuna kadar okudum bende etrafımdaki alevi ve alevi olmayanların kimliklerine baktım Hepsinin sonu çift

şuanda işyerinde 5 kişiyiz.herkesin inanın son rakamı çift.bir ben aleviyim. fakat son rakamı tek alevi olan var mı acaba*

Revival
26.11.2007, 13:34
şuanda işyerinde 5 kişiyiz.herkesin inanın son rakamı çift.bir ben aleviyim. fakat son rakamı tek alevi olan var mı acaba*

Yok can bütün Türkiyenin ki çift

ceritlı
26.11.2007, 13:57
Yok can bütün Türkiyenin ki çift

senelerdir bu işın sırını çözemedık şimdi anlaşılıyorki tüm T C kimlık numaraları çift olduğunu ilgilenen tüm canlara saygılar