Orijinalini görmek için tıklayınız : Can Dündar klasiği
Sevgili arkadaşlar Can Dündar ve onun belgeselleriyle büyüyen bizler bence geçmişe hiçte uzak değiliz.Hatta geçmişi içinizde yaşatmak ve geleceğe yön vermek ancak onun belgeselleriyle mümkün.Bu belgeselin devamını mutlaka takip etmenizi öneririm.
Mülkiyeliler Belgeseli 4 hafta boyunca CNN Türk’te...
Can Dündar'ın yönettiği "Yetiştik Çünkü Biz..!" Mülkiyeliler Belgeseli, 26 Şubat-19 Mart tarihleri arasında 4 hafta boyunca Pazar günleri 23.00'de CNN Türk'te yayınlanacak. Mülkiyeliler, belgeseli okulda topluca izleyecek. Mülkiye Dekanı Prof. Dr. Celal Göle, belgeselin bundan sonra okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine ders olarak gösterileceğini açıkladı.
Mülkiyeliler Belgeseli ders olacak!
Can Dündar'ın hazırladığı 'Yetiştik Çünkü Biz! Mülkiyeliler Belgeseli'nin galası, farklı kuşaklardan Mülkiyelileri buluşturdu. 146 yıllık tarihe ışık tutan belgeselin, üniversitede giriş dersi olarak gösterileceği açıklandı
[Only Registered Users Can See Links]
CNN TÜRK, 26 Şubat Pazar gecesi saat 23.10’da “Yetiştik Çünkü Biz!...” adlı 4 bölümlük Mülkiye Belgeseli’nin ilk bölümünü ekrana getirecek.Mülkiye Belgeseli “Yetiştik Çünkü Biz!...”, Mülkiyeliler Birliği’nin ve Başkan Ali Çolak’ın girişimi ile başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı’nın da yardımlarıyla hazırlanan belgesele İstanbul Menkul Kıymetler Borsası sponsor oldu.Mülkiye’nin 146 yıllık tarihi, 160 dakikaya sığdırılmaya çalışıldı.Bu zorlu çalışma Prof. Baskın Oran ve Prof. Taner Timur’un danışmanlığında yürütüldü. Mülkiyeli önemli simalar, hocalar, öğrenciler ve emektarlarla röportajlar yapıldı.Toplam 37 röportaj yapıldı...
bende bu belgeselden öte can dündar dan ve onun yaydıklarından kesinlikle uzak durulmasını tavsiye ederim...
Farklı düşüncelerinize rasladım ve bizim gibi düşünmek zorunluluğunuz yok ama yine aynı tarzınıza devam etmekte ısrarlısınız.Karşı olmak amacındasınız ama gerekçeniz ortada yok.
Eğer gerekçesiz ve kaynaksız yazılarınıza devam ederseniz sizin için uygun görülen herhangi bir yaptırıma maruz kalabilirsiniz.
farklı düşünceden kastın ne bilemem herhalde sağcılık-solculuk oynuyacağız gene.tarz ise herkezin farklıdır ve bizi birbirimizden ayıran şeydir.
bu konuya gelince biraz can dündar ı konuşalım istersen:
İlk olarak Sarı zeybek le yayın hayatına duygulu ve bir yerlere adeta kendini gösterip sağlama almaya çalışan CAN bey belgesellerde kadife sesiyle seslendirmeden başka bişey yapmamaktadır.
aydın doğanın "solcu" yazarı olarak da bildiğimiz can beylere cenenetürkde kapılar sonuna kadar açılmış ve işlerini yoluna koymuştur.
ölüm oruçlarının ilk zamanın da armutluya demokrasi havarisi olarak çeşitli maydın kimselerle uğrasa da orayı da çabucak unutup aşk-meşk belgesellerine kafayı takmıştır.bazen nazım hikmet ve onun adını anarak hala solcuyum demeye getirsede nazıma da bir kaç bölümlük aşk belgeseki yapıvermiştir...
daha neler neler...
kısacası Turgay cinerin Nebil özgentürkü,ali kırcası,aydın doğanın can dündarı,rıdvan akarı,mali birandı vardır.
şimdi solcu kardeşim ne gördün de Can Dündar da buraya hem de o kanalla birlikte anıp reklamını yaptın yoksa reklamında Mahir Çayan ismini duyupda mı kandın...
aleviweb
10.03.2006, 01:29
Önder. Her türlü görüş serbest. Her türlü fikir serbest. Başımız, gözümüz üstüne. Ama bire-bir, kişilere dönük sataşmalardan kaçınalım. Fikirlere sınırlandırma getirmiyoruz. Ama Yozcay arkadaşımızla bu tür bir çekişme sitemiz ve katılımcılarına birşey kazandırmaz. Kişisel dialoglara artık son verelim lütfen. Bu koşul altında, ahlak ve forum kuralları çerçevesinde her türlü fikir, en sert eleştiri kabuldür. Lütfen çıkmaza girmesin bu iş.
kesinlikle ikili bir mevzu sözkonusu değildir.
burada isim hiç önemli değildir ben kim yazmış diye bakmam bile.hele hele sizi üzmek hiç istemem.yaptığımız sadece tartışma isim yoktur bence güzel de gidiyor ...
yozcayı üzdü isem pardon ama tarışma amaç, bu bence onun için de sorun yok gibi yine de siz bilirsiniz...
aleviweb
10.03.2006, 01:46
kesinlikle ikili bir mevzu sözkonusu değildir.
burada isim hiç önemli değildir ben kim yazmış diye bakmam bile.hele hele sizi üzmek hiç istemem.yaptığımız sadece tartışma isim yoktur bence güzel de gidiyor ...
yozcayı üzdü isem pardon ama tarışma amaç, bu bence onun için de sorun yok gibi yine de siz bilirsiniz...
Evet. Bu şekilde anlaşabiliriz. Siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ama öyle bir izlenim doğdu. En azından ben edindim. Ama bu "olumlu" tavır daha iyi. Teşekkürler.
herhalde yanlış izlenim yarattık ama bu konuda yozcayın da görüşlerini doğrusu merak ediyorum.
farklı düşünceden kastın ne bilemem herhalde sağcılık-solculuk oynuyacağız gene.
Fark derken sitedeki genel eğilimin dışına taşan bir uslup ve tarzınız var demek istedim.Bunun eleştirisinide yapmadım.Elbette herkesin bir tarzı olabilir.
tarz ise herkezin farklıdır ve bizi birbirimizden ayıran şeydir.
(burada yer alan sözün karşı tarafı küçük göstermeye yaradığını farkedip düzelttim,üsluptaki hata yüzünden herkesten özür dilerim)
İlk olarak Sarı zeybek le yayın hayatına duygulu ve bir yerlere adeta kendini gösterip sağlama almaya çalışan CAN bey belgesellerde kadife sesiyle seslendirmeden başka bişey yapmamaktadır.
Bu yorum gerçekleri yansıtmamaktadır.Can Dündar'ın benim üzerindeki etkisini sağlayan kadife sesi değil değindiği konular ve bu konuları işleyiş tarzıdır.
aydın doğanın "solcu" yazarı olarak da bildiğimiz can beylere cenenetürkde kapılar sonuna kadar açılmış ve işlerini yoluna koymuştur.
Kişi eğer "sol" ise o yada bu kişinin veya o yada bu kurumun tekelinde olmamalıdır biz bunu biliriz ve bunu söyleriz.Can Dündar'ın o yada bu kişinin satın aldığı bir kalem olduğu iddaası ise sanırım onun yokluğunda epeyce rağbet görür.Ben yinede konu hakkındaki iddaalrınızı cevaplaması için siteye davet edeceğim.
ölüm oruçlarının ilk zamanın da armutluya demokrasi havarisi olarak çeşitli maydın (burasını anlamadım ama) kimselerle uğrasa da orayı da çabucak unutup aşk-meşk belgesellerine kafayı takmıştır.bazen nazım hikmet ve onun adını anarak hala solcuyum demeye getirsede nazıma da bir kaç bölümlük aşk belgeseki yapıvermiştir...
daha neler neler...
Konusu ne olursa olsun belgesel belgeseldir.Yani Afrikada çekilmiş bir belgeselin insanın ruhunu ne derece özgür kıldığını bilmeyen yok.Hatta şahsım adına konuşayım salt hayvanlar dünyasını konu alan belgeselleri izlemek benim için büyük zevk.Ama aşk,özlem,anı vs..belgesellerinde de kalite insanı çeken bir özelliktir.Bence Can Dündar bunu becerebiliyor.Bence.Ayrıca ölüm oruçları ile ilgili olan belgeselini izlemedim.Ölüm oruçları halen devam eden bir süreçtir ama Can Dündar'ın bu konuya yönelmemesi (belgeseller bazında) kişilik olarakta bu konudan uzak biri olduğu anlamına mı gelir?Kendisine mutlaka sorulması gerekli ama sizin görüşünüzü merak ettim.
şimdi solcu kardeşim ne gördün de Can Dündar da buraya hem de o kanalla birlikte anıp reklamını yaptın yoksa reklamında Mahir Çayan ismini duyupda mı kandın...
artık üslubunuza alışmamız gerekecek sayın ne "tür bir görüşe sahip olduğunu bilmediğim kardeşim"
Ayrıca bu haberi buradan duyurmaktaki amaçlarımın en sonuncusu bu kanalın reklamıydı ama sayenizde ilgili kanalın reytingi artacaktır.İkinci reklamını yapmayı düşünmediğim kişi Can Dündardır ki o da sizin sayenizde epeyce konuşulur burada.
Bu konuyu buradan duyurmakla asıl anlatmak istediğim ise,zaten yeterince antisosyal olan bir Dünya'da veya Türkiye'de sosyal bir konuya ilgi duyulmasının sağlanması ve yakın tarihimize başka başka açılardan bakma fırsatına katkı sağlamaktır.Mahir Çayan yada başka herhangi bir ismi kendine ambalaj yapan herhangi bir düşünceyle işim olmadı.Eğer Mahir ÇAYAN a kanmak istersem neyi,nerede okuyacağımı ve izleyeceğimi biliyorum.Mahir Çayan ve onun fikirlerinin sarsılmaz bekçisi Can Dündar değildir pek tabiki ancak her insanın bu yolu takip etmeside mecburi değildir.
Bana göre Can Dündar çok güzel bir belgesel hazırlamış ve bu hafta sonu (Pazar akşamı) SOLCU MÜLKİYE" başlıklı bölümü izleyin.
Emeğine sağlık.
güzel iyice birbirimizi tanımaya başladık çok sevindirici.
ve bir katkı üslubun giderek benimkine benzemeye başladı.aman körle yatan şaşı kalkar demeyesin.
niye her yazdığımı sanki sana gıcıkmışım da ondan yazmışım gibi algılıyorsun?
ben can dündar seni şu nedenle etkiledi demedim ki genel yazdım yine söylüyorum:sarı zeybeği hüzünlü bir şekilde yazıp belgesellere ses vererek bir yerlere kendini göstermiştir evet aksini iddian varsa buyur ama sen başka bi sebeble takip etmişsindir o bizi ilgilendirmez.
can dündarı davet eder isen en çok ben sevinirim ona hakikati söyleyeceğim için.
ve bunu onun yüzüne de derim sende geçtiği gibi:o satılık bir kalemdir,bu ülkede milyarlarca dolar bankalardan iç edilirken,gazetecileri öldürülürken...seyreden ve mesleği sirkecide beyaz eşya satmak iken bugün günde 9 gazete çıkaran aydın doğana tek satır yazmayan herkes böyledir.
bak sana bir şey daha diyeyim:bundan bir kaç yıl önce bu can bey bi fotoğraf yayınladı:dağda ABD-PKK yanyana diye bak o zamandan sonra aşk dan başka kelime edemez oldu bu şahıs.
belgeseli ve toplumsal duyarlılığı tartışırız.
reklam konusuna gelince belki senin dediğin de bi pay olabilir ama bir kişiye dahi bu gerçekleri anlatabilirsem o bana yeter varsın yüz kişi sevsin ne yapayım.
emek çok yüce bi değerdir ve önemi üzerinden yıllar geçtikce anlaşılır.
candacan
10.03.2006, 03:24
farklı düşünceden kastın ne bilemem herhalde sağcılık-solculuk oynuyacağız gene.tarz ise herkezin farklıdır ve bizi birbirimizden ayıran şeydir.
ölüm oruçlarının ilk zamanın da armutluya demokrasi havarisi olarak çeşitli maydın kimselerle uğrasa da orayı da çabucak unutup aşk-meşk belgesellerine kafayı takmıştır.bazen nazım hikmet ve onun adını anarak hala solcuyum demeye getirsede nazıma da bir kaç bölümlük aşk belgeseki yapıvermiştir...
daha neler neler...
kısacası Turgay cinerin Nebil özgentürkü,ali kırcası,aydın doğanın can dündarı,rıdvan akarı,mali birandı vardır.
şimdi solcu kardeşim ne gördün de Can Dündar da buraya hem de o kanalla birlikte anıp reklamını yaptın yoksa reklamında Mahir Çayan ismini duyupda mı kandın...Anlamadım. Ne var bunda karşı çıkılacak. Biri burjuva basın ve medyasında boy gösterirse, görüşlerini kitlelere ulaştırırsa, satılmış mı olacak. Bir patronun emri altında fabrikada çalışan işçiler, şimdi satılmışlarmıdır. Biz görüş ve fikirlerimizi açıklayabilmek için bu basın ve medyada çıkmak için uğraşırken, bunu başaran insanları suçlamak yerine alkışlamak gerekir. Seni rahatsız eden, böyle insanların burjuva basında boy göstermesi mi, yoksa solun ve sol değerlerin daha çok insana ulaştırılması mı.
Can Dündar'ı, Rıdvan Akar'ı yürekten kutluyorum.
onder den alıntı
sarı zeybeği hüzünlü bir şekilde yazıp belgesellere ses vererek bir yerlere kendini göstermiştir evet aksini iddian varsa buyur ama sen başka bi sebeble takip etmişsindir o bizi ilgilendirmez.
Bu üsluba alışma hayli güç olacak ama işte düellodaki kovboy misali "düellonuzu kabul ediyorum" edasıyla buradayım
Ama bizimkisi fikir düellosu.Neyse konuya dönelim.
12 Eylül zihniyetine karşı hala adam akıllı bir muhalefet yürütemeyen nice "sol" yada "sağ" görüşler,parti adıyla arenada gezinenler mevcut iken bir neslin psikolojik bunalımlarının arasından bir nefestir Can Dündar ve onun eserleri.Bu rolü tek başına başarmıştır demek en büyük hata olur ancak bilmeliyizki 12 Eylül'ü yapanlar bile bu gün çıkıp o günlerde memleketi kontrol edemediklerini ve işkencelerin yapıldığını itiraf ediyorlar.Hiç şüphesiz 12 Eylül ve onun bıraktığı kültür hala derin izler taşımaktadır ama bu kültür dejenerasyonuna eleştirel bakış getiren bir kalemdir Can Dündar.İşte 10.11.1994 te yazdığı Mustafa Kemal başlıklı yazısında en çok bu durumu vurgulamaya çalışmış.Mustafa Kemal ve onun kültürel mirasından nasiplenmeye çalışanların yaratığı tahribata "bir başka Mustafa Kemal mutlaka olmalı" dediğimizde gördük Sarı Zeybeği.
Can Dündar bize Mustafa Kemal'i anlatmayı başarmıştır.
Anlamadım. Ne var bunda karşı çıkılacak. Biri burjuva basın ve medyasında boy gösterirse, görüşlerini kitlelere ulaştırırsa, satılmış mı olacak. Bir patronun emri altında fabrikada çalışan işçiler, şimdi satılmışlarmıdır. Biz görüş ve fikirlerimizi açıklayabilmek için bu basın ve medyada çıkmak için uğraşırken, bunu başaran insanları suçlamak yerine alkışlamak gerekir. Seni rahatsız eden, böyle insanların burjuva basında boy göstermesi mi, yoksa solun ve sol değerlerin daha çok insana ulaştırılması mı.
Can Dündar'ı, Rıdvan Akar'ı yürekten kutluyorum.
Karşılaştırdığınız şeyler bence çok farklı. Can Dündar'ın aydın doğan gibi, medyayı tekeline almış, istediği gibi ülkede gündemi değiştiren, istediği olayı gündem yapan, bir gazetesi ile solculara hitap eden öbür gazetesinde sağcıları pohpohlayan adamın yanında çalışması bence de solculuğuna gölge düşürüyor. Çünkü bu aydın doğan kimdir? nedir? neler yapmıştır? ben iyi bir adam olduğunu düşünmüyorum ve bu adamın yanında çalışırak solun değerlerinin insanlara anlatılabileceğine inanmıyorum.
Karşılaştırdığınız şeyler bence çok farklı. Can Dündar'ın aydın doğan gibi, medyayı tekeline almış, istediği gibi ülkede gündemi değiştiren, istediği olayı gündem yapan, bir gazetesi ile solculara hitap eden öbür gazetesinde sağcıları pohpohlayan adamın yanında çalışması bence de solculuğuna gölge düşürüyor. Çünkü bu aydın doğan kimdir? nedir? neler yapmıştır? ben iyi bir adam olduğunu düşünmüyorum ve bu adamın yanında çalışırak solun değerlerinin insanlara anlatılabileceğine inanmıyorum.
Yakında geleceğimiz noktayı görür gibiyim.
"MARLBORO İÇEN İŞBİRLİKÇİDİR"
"LEVİS GİYEN BURJUVADIR"
"SAMSUN İÇEN DEVRİMCİDİR"
"DEVRİMCİNİN SAÇINDA JÖLE OLMAZ"
"DEVRİMCİ SABANCI YADA KOÇ GRUPLARINDA ÇALIŞMAZ"
"mc donal's da yemek yenmez hatta önünde bile buluşulmaz"
belki haklısınızda bunların sola getireceği yararları tartışmak yerine daha somut önerilerle açtığımız başlıklara bir şeyler yazmayı deneseniz?Solda birlik gibi bir zorunluluk için kılını kıpırdatmayanlar nedense böylesine eften püften bir konuya ilgi duyar oldular.Bırakın arkadaşlar lütfen.Can Dündar kadar düşmanınız olsun.Şimdi solun hedefine koyacağı isim bumu olmalı?
liste uzar gider.Ancak bu ve benzeri şekilci tartışmalardan uzak durunuz.Doğru adam her yerde doğrudur bunu hiç unutmayın.Bataklıkta bile kuru kalanlardan olunuz.
Aydın Doğan yada bir başkasının yanında da olsa Can DÜNDAR solu ve sol düşünceyi olmasa bile yakın tarihimizi oldukça iyi anlatmıştır.Ürünleri üzerinden konuşalım.
Hatta bir tercih meselesi yapılacaksa mesela ben Tayyip Erdoğan yerine bin kez Can Dündar gelsin derim.
Yakında geleceğimiz noktayı görür gibiyim.
"MARLBORO İÇEN İŞBİRLİKÇİDİR"
"LEVİS GİYEN BURJUVADIR"
"SAMSUN İÇEN DEVRİMCİDİR"
"DEVRİMCİNİN SAÇINDA JÖLE OLMAZ"
"DEVRİMCİ SABANCI YADA KOÇ GRUPLARINDA ÇALIŞMAZ"
"mc donal's da yemek yenmez hatta önünde bile buluşulmaz".
ben bu noktada değilim ve o noktaya gelmeyeceğimi de biliyorum.
belki haklısınızda bunların sola getireceği yararları tartışmak yerine daha somut önerilerle açtığımız başlıklara bir şeyler yazmayı deneseniz?Solda birlik gibi bir zorunluluk için kılını kıpırdatmayanlar nedense böylesine eften püften bir konuya ilgi duyar oldular.Bırakın arkadaşlar lütfen.Can Dündar kadar düşmanınız olsun.Şimdi solun hedefine koyacağı isim bumu olmalı? Sol hakkında yazı yazmak için illa açılan solda birlik yazısına cevap vermem gerekmiyor sanırım.
Hatta bir tercih meselesi yapılacaksa mesela ben Tayyip Erdoğan yerine bin kez Can Dündar gelsin derim.
Bu nerden çıktı anlamadım.
Mesajımda bahsettim bu medyanın içinde ne kadar bağımsız kalınabileceği sorunudur ben bağımsız kalınamayacağı görüşündeyim.
Sol hakkında yazı yazmak için illa açılan solda birlik yazısına cevap vermem gerekmiyor sanırım.
sn vassili
Bahsettiğiniz gibi sol hakkında istediğiniz düşünceyi istediğiniz yerde ve istediğiniz biçimde yazarsınız.Doğruyu alırız yanlışa karşı çıkarız.Bu forumun varlık sebebidir.Ancak detay tartışmaktan dolayı bir takım kayıplar oluşmakta.Bne şahsım adına bu kayıplaın telafisinin olmadığı kanaatindeyim.Mesele bir belgeseldir.İzleyelim ve karr verelim.Kim ne kadar özgür kalabilmiş anlarız ama benim şahsi kanaatim Can Dündar'ın alanındaki başarısının varlığıdır o kadar.Yoksa can dündar ne kadar özgürdür ne kadar solcudur bunu tartışmak bizi yanlışa götürür.Ama konu bir şekilde buraya kadar gelmiştir.O halde yine kanaatimce Can Dündar solcu olsun olmasın her insana hitap edebilmiş bir kişidir.Sola ve solculuğa ise açıktan destek vermiştir.Kanıtları isterseniz örnekleyebilirim ama ben yinede kendi sitesini ve kendi yazılarını kaynak göstermekten yanayım.
Ayrıca şahsınızı ve seviyenizi bildiğimden size özel bir suçlama yapmadım bu anlamda yanlış anlama olmasını istemem.
Daha verimli ve daha kapsamlı konularda da görüşmek ve fikir alışveriinde bulunmak dileğiyle.
böyle nereye varacağız kim karar verecek herkese hitap ettiğne kim diyor iyi adam diye bunlar kimin tekelinde.bende kötü dedim ve anlattım oysa karşı taraf sadece iyi diyor.
kazanımmış ne kazandınız?aydın doğan da çalışmak kaznımsa tebrikler.
görüşlerinizi açıklamak için bu kanallara ihtiyacımız yoktur:düşünce radyasyondur ve her yere elbet ulaşacaktır.
can efendinin hangi m.kemal den bahsettiğni de tartışırız.
duello mu bilmem ama tarışmaya herkesi beklerim.
tabi ki diyeceğiz "malboro" içme diye ne var bunda yoksa dünya küreselleşmiş de buna mı ayak uyduralım:tabi ki diyeceğiz koko kola içmeyin diye hem de yüzlerce kez ayet gibi allaha zikreder gibi siz küçümseyin ama bu yapılacak.
herşeyi kabul ederim ama bu basın içinden kötünün içinde iyiyi seçme mantığını asla kabul edemem.
candacan
11.03.2006, 06:26
Sevgili can,
Farklı olan ne. Diğerlerinin arasından sadece Aydın Doğan'ı öne çıkararak karşılaştırma yapmak doğru değildir. Hangi ulusal kanal sermayenin tekelinde değildir? Hangi ulusal gazete ("Birgün" hariç) sermayenin tekelinde değildir. Hangi devlet kurumu sermayenin hizmetinde değildir? Hangi sanayi sermayenin hizmetinde değildir? Türkiye'de uygulanan; eğitim olsun, sağlık olsun hangi politikalar sermayenin hizmetinde değildir. Biz sermayenin bize layık görüp verdikleri ile geçinmiyor muyuz? Ben maaşımı devletten, işçi de ücretini patrondan almıyor mu? Sendikalarımız(ben bir sendika yöneticisiyim), örgütlerimiz niye var? Daha fazla hak almak için mücadele etmiyor muyuz? Biz şimdi devlet kurumlarında, Sanayi kuruluşlarında, basında, yayında, şirketlerde,sermayenin ve patronlarının kurduğu çeşitli işyerlerinde çalışıyoruz diye solcu olamayacak mıyız? Aydın Doğan'ın gazetelerinde çalışan herhangi bir işçiyle, emekçiyle Can Dündar'ın ne farkı var?
Evet bir farkı var. Bizler; o basın kuruluşlarına çıkıp görüş ve propagandamızı yapmak için çırpınırken, bunu; Can Dündar gibi değerli insanlar çoğu zaman bizim adımıza yapıyorlar.
Yapmasınlar mı?
yapmasınlar.
neler diyorsunuz hiç basında yazmakla işçi olmak bir midir.
yazarlık,basın kamuya hitap eden sosyal bir meslektir ve çok önemlidir o yüzden bir kişi günde 9 gazete çıkarıp bu toprakların bütün değerlerine saldırmaktadır.
birgün gazetesi sermayenin elinde olsa ne olur olmasa ne olur kendi çalıp kendi söyiüyor.birgün yazdığını ertesi gün yalanlamak durumunda kalıyor.
siz niye bu basına çıkmak için çırpınıyorsunuz anlayamıyorum hele hele teknoloji bu kadar gelişmiş iken kim takar basına çıkmayı.
her ne kadar devlette aksama olsa da biz devletçiliği savunuruz,özelleştirmeye karşı çıkarız ama bu devletin sosyal devlet olması için de gereken mücadeleyi gösteririz.
aydın doğan ın çaycısı binkere solcu olur ama o basın kartıyla oraya giren kişiler doğan-koç-sabancı kliğine hizmet eder.bizim anladığımız sol ilk olarak bunların kirli yüzlerini ortaya koymalıdır.
bu ülkede en çok teşvik alıp,bütün özelleştirmeleri kapanlara,banka soyanlara iki satır yazma sonra iki duygusal metin patlat solcuların gazını al oh ne ala memleket.
yazmıştım yine diyorum bu can dündar bir yazı yazdı dağda ABD-PKK diye resimleriyle bakın o günden bu yana kovulmamak için aşk dan başka söz çıkmaz ağızdan sanki isviçre gazetelerine yazıyor.
a dan z ye hepsi böyledir bu gazetecilerin ve gazetelerin birgün de dahil olmak üzere.
candacan
11.03.2006, 16:35
yapmasınlar.
neler diyorsunuz hiç basında yazmakla işçi olmak bir midir.
yazarlık,basın kamuya hitap eden sosyal bir meslektir ve çok önemlidir o yüzden bir kişi günde 9 gazete çıkarıp bu toprakların bütün değerlerine saldırmaktadır.
birgün gazetesi sermayenin elinde olsa ne olur olmasa ne olur kendi çalıp kendi söyiüyor.birgün yazdığını ertesi gün yalanlamak durumunda kalıyor.
siz niye bu basına çıkmak için çırpınıyorsunuz anlayamıyorum hele hele teknoloji bu kadar gelişmiş iken kim takar basına çıkmayı.
her ne kadar devlette aksama olsa da biz devletçiliği savunuruz,özelleştirmeye karşı çıkarız ama bu devletin sosyal devlet olması için de gereken mücadeleyi gösteririz.
aydın doğan ın çaycısı binkere solcu olur ama o basın kartıyla oraya giren kişiler doğan-koç-sabancı kliğine hizmet eder.bizim anladığımız sol ilk olarak bunların kirli yüzlerini ortaya koymalıdır.
bu ülkede en çok teşvik alıp,bütün özelleştirmeleri kapanlara,banka soyanlara iki satır yazma sonra iki duygusal metin patlat solcuların gazını al oh ne ala memleket.
yazmıştım yine diyorum bu can dündar bir yazı yazdı dağda ABD-PKK diye resimleriyle bakın o günden bu yana kovulmamak için aşk dan başka söz çıkmaz ağızdan sanki isviçre gazetelerine yazıyor.
a dan z ye hepsi böyledir bu gazetecilerin ve gazetelerin birgün de dahil olmak üzere.
Sevgili can
Senin böyle düşünmen gayet doğal. Daha önceki ve şimdiki yazılarına bakınca sola karşı birisi olduğun net olarak belli. Ama biz sol ve sol değerlerin savunuculuğunu her zaman, her yerde yapacağız. Tabi sende engellemeye çalışacaksın.
Biz bu mücadeleyi alanlarda, fabrikalarda, basında ve yayında, gazetelerde, televizyonlarda, her yerde sürdüreceğiz.
Sevgili can,
Farklı olan ne. Diğerlerinin arasından sadece Aydın Doğan'ı öne çıkararak karşılaştırma yapmak doğru değildir. Hangi ulusal kanal sermayenin tekelinde değildir? Hangi ulusal gazete ("Birgün" hariç) sermayenin tekelinde değildir. Hangi devlet kurumu sermayenin hizmetinde değildir? Hangi sanayi sermayenin hizmetinde değildir? Türkiye'de uygulanan; eğitim olsun, sağlık olsun hangi politikalar sermayenin hizmetinde değildir. Biz sermayenin bize layık görüp verdikleri ile geçinmiyor muyuz? Ben maaşımı devletten, işçi de ücretini patrondan almıyor mu? Sendikalarımız(ben bir sendika yöneticisiyim), örgütlerimiz niye var? Daha fazla hak almak için mücadele etmiyor muyuz? Biz şimdi devlet kurumlarında, Sanayi kuruluşlarında, basında, yayında, şirketlerde,sermayenin ve patronlarının kurduğu çeşitli işyerlerinde çalışıyoruz diye solcu olamayacak mıyız? Aydın Doğan'ın gazetelerinde çalışan herhangi bir işçiyle, emekçiyle Can Dündar'ın ne farkı var?
Evet bir farkı var. Bizler; o basın kuruluşlarına çıkıp görüş ve propagandamızı yapmak için çırpınırken, bunu; Can Dündar gibi değerli insanlar çoğu zaman bizim adımıza yapıyorlar.
Yapmasınlar mı?
Sayın Candacan,
Can Dündar bir işçiden farklıdır, onun görevi halkı aydınlatmaktır ülkede ne olup bittiğini yazmaktır o bu iş için para alıyor ama bu işi yaparken ne kadar bağımsız olacak diyorum burda aydın doğanı diğerlerinden ayırmıyorum konumuz onunla bağlı olduğu için adını kullandım.
Can Dündar aydın doğanın bir yolsuzluğunu gördüğünde bunu da rahat rahat köşesinde yazabilecek mi benim sorunum bu?
candacan
11.03.2006, 22:00
Sayın Candacan,
Can Dündar bir işçiden farklıdır, onun görevi halkı aydınlatmaktır ülkede ne olup bittiğini yazmaktır o bu iş için para alıyor Sevgili can;
Can Dündar da herkes gibi mesleğini yapmaktadır. Onun mesleği de gazeteye yazı yazmak, televizyona proğram hazırlamaktır. Can Dündar aydın doğanın bir yolsuzluğunu gördüğünde bunu da rahat rahat köşesinde yazabilecek mi benim sorunum bu? Hemen hemen herkesin yapmadıkları, yapamadıkları olmuştur, olacaktır da. Bizi ilgilendiren yapmadığı ya da yapamadığı değil, yaptıklarıdır. Yaptığı değerli çalışmalar da ortadadır.
Ben acikcasi can dündar belgeselleri seyretmekten zevk alan bir insanim yaptigi belgesellerdeki anlatimi bir hikaye kitabini andiran belgesel müziklerini daha cok kalite secimlerle süsleyen bir yapimci. kimin adami oldugunu yada hangi basin sirketinde calistigini da önemsemiyorum. Sadece konuyu kimin üzerine yaptigina bakiyorum Egerki sevdigim biriyse izlemeye özen gösteriyorum. ayrica Can dündarin sari zeybekle baslamadigini, M ali birandin sundugu 12 mart demirkirat 12 eylül belgesellerinde de büyük payi oldugunu okumustum
saygilar
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.