Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows Xp Home Edition Iis
Arkadaşlar Windows Xp Home Edition 'da IIS kurulabilirmi ?
Acil Yardım
Şöyle bir yöntem izleyebilirsiniz.
XP kök dizininin içindeki INF klasörü (genellikle C:\WINDOWS\INF olabilir) sysoc.inf isimli bir dosya olması lazım. Onun içinde aşağıdaki satır bulunması lazım:
iis=iis.dll,OcEntry,iis.inf,hide,7
Bu satırı bulup yerine aşağıdaki satırı yazın:
iis=iis2.dll,OcEntry,iis2.inf,,7
Bu şekilde Program Ekle/Kaldır bölümündeki IIS seçeneğini açabilmeniz gerekiyor.
Tabiki seçeneği açmak yetmiyor. Bunun yanısıra IIS paketlerinin yüklü olduğu dosyaları da bulmalısınız. Bunlar IIS.IN_ ve IIS.DL_ dosyalarıdır. Bunlar 2000 Server veya XP cdlerinde bulunabilir. Veya internetten de indirebilirsiniz. Bunları istediğiniz bir klasöre indirin. Tabi bunlar sıkıştırılmış paket dosyaları. Bu dosyaları "expand iis.dl_ iis2.dll" ve " expand iis.in_ iis2.inf" komutlarıyla istediğiniz bir dizine açabilirsiniz.
Daha sonra iis2.inf 'i C:\Windows\INF, iis2.dll 'i C:\Windows\System32\Setup klasörlerine taşıyın.
Sonra elinize bir XP HOME cdsi alın ve Program Ekle kaldırda IIS'i görebilmeniz gerekir.
NOT: Bilgiler için internette RIDVANAYAZ rumuzlu arkadaştan yararlandım.
Teşekkürler Sevgili Kardeşim hemen deniyorum
xp home de IIS çalıştırmak için sevgili ceyhunun dedikleri aynen doğru tek farkla deneyen biri olarak windows 2000 server deki iis.dl_ ve iss.in_ dosyalarını kullanmanız gerekiyor birde iss de varsayılan web sitesi 'nin üzerinde sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra Dizin güvenliğine gelip Düzenle diyoruz önümüze gelen ekranda tekrar düzenle diyoruz gelen ekranda Anonim Kullanıcı Hesabı 'ındaki "IIS'in parolayı denetlemesine izin ver" çeltiğini kaldırıp tamam diyoruz aksi takdirde hata ile karşılarız..
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.