PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyodaki Muzik Turleri

Ceyhun
20.03.2006, 02:25
Radyomuzda çalınan müzikler hakkında bazı eleştiriler aldık. Demokratik işleyiş amacımız gereği sizlere danışıyoruz. Türkülerin Sesi Radyosu'nda en fazla dinlemek istediğiniz müzik türleri hangileridir?

Kolera
20.03.2006, 20:31
Benim tercihim halk müzikleri özgün ve etnik müzikten yana. fakat soft diye tabir ettigim ezginin günlügü yeni türkü gibilerde neden olmasin. Ayrica radyodayken ve bir arkadas bunlar disinda birsey isterse calinmasinda bir mahsur görmüyorum. Acikcasi kisitlanma lafindan nefret ediyorum. Bu yüzdende herkesin fikri önemli.
saygilar

ozzy83
20.03.2006, 20:56
etnik müzik diyorum ben

Tonyukuk
20.03.2006, 21:42
Başka önerim var. Niye seçenekler arasında Kürtçeden Arapçaya birçok seçenek var da Azerice Kırgızca gibi Türk halklarının eserleri yok.Ben Türk müziklerine ağırlık verilmesini isterim.

Ceyhun
20.03.2006, 22:16
Başka önerim var. Niye seçenekler arasında Kürtçeden Arapçaya birçok seçenek var da Azerice Kırgızca gibi Türk halklarının eserleri yok.Ben Türk müziklerine ağırlık verilmesini isterim.

Etnik müzik bölümünde vs. diye bir ifade var zaten. Bütün halkların müzikleri dahildir buna. Parantez içine Azerice'yi de ekledim. O parantez içinde genelde Anadolu'da yaşayan veya komşu halklar belirtilmiştir. Azerice'yi de o potaya aldım. Diğer halkların bizimle çok büyük bir kültürel etkileşim halinde olduğuna inanmıyorum. Vs. kısmında değerlendirilebilir.

candacan
21.03.2006, 00:57
sevgili canlar,
İstek üzerine herşey çalınabilir. Ancak; genel olarak bir alevi forumuna yakışan alevi halk ozanlarının türkü ve deyişleridir.
Böyle bir tartışmayı, böyle bir anketi gerekli bulmuyorum. Alevi müziği ozanları, aşıkları ve deyişleri ile bellidir. Hiç kimse kendi sevdiği müziğin ağırlıkta olmasını isteme hakkına sahip değildir. Yol bellidir. Herkes dilediği müziği radyodan istek yaparak dinleyebilir.

Türkan
21.03.2006, 21:06
Bence halk türküleri ve deyişler ağırlıklı olmalı ama özgün ve etnik müzik türleri de bunu takip etmeli.Diğer türlere de istekler doğrultusunda yer verilebilir. Şu da kabul edilmeli ki Türk topluluklarının ( kazak, kırgız ...vs) etnik müzikleri -azeriler hariç- ülkemizde pek bilinmememek de :( Bu nedenle bu eserlere de istekler doğrultusunda yer verilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.
Yapılan anket zaten isteneni ortaya koyar, kolay gelsin :ok:

sibelxxx
22.03.2006, 15:54
Ben Oy Vermedİm ÇÜnkÜ MÜzİk Evrenseldİr Ve Ben Hemen Hemen Her TÜrlÜ MÜzİĞİ Severİm Tabİkİ Öncelİk TÜrk Halk MÜzİĞİ ÖzgÜn MÜzİk. Ama TÜrk Sanat MÜzİĞİ Ve PopÜler MÜzİkte Dİnlerİm ÖrneĞİn Sezen Aksu Ya Kİmsenİn Hayir DİyeceĞİnİ Sanmiyorum TÜrk Halk MÜzİĞİnİ Zaten Sevİyoruz Bunu Oylamada En Çok Tercİh Edİlen MÜzİk Olarak Kanitlayabİlİrİz.

Kolera
22.03.2006, 18:21
Ben Oy Vermedİm ÇÜnkÜ MÜzİk Evrenseldİr Ve Ben Hemen Hemen Her TÜrlÜ MÜzİĞİ Severİm Tabİkİ Öncelİk TÜrk Halk MÜzİĞİ ÖzgÜn MÜzİk. Ama TÜrk Sanat MÜzİĞİ Ve PopÜler MÜzİkte Dİnlerİm ÖrneĞİn Sezen Aksu Ya Kİmsenİn Hayir DİyeceĞİnİ Sanmiyorum TÜrk Halk MÜzİĞİnİ Zaten Sevİyoruz Bunu Oylamada En Çok Tercİh Edİlen MÜzİk Olarak Kanitlayabİlİrİz.

Radyomuzda seni görmekten gurur duyariz sibelxxx [Only Registered Users Can See Links]

Ceyhun
30.03.2006, 03:23
Aleviweb.com bünyesinde radyo çalışmaları durdurulduğu için bu anket kapatılmıştır. Radyo çalışmaları ile ilgilenen arkadaşlar [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) adresini takip edebilir ve oradaki anketlere katılabilir.