PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muğla Milas kasabasındaki Kürt örgütlenmesi

Memnon
27.03.2006, 18:48
Bu kasabaya dikkat çekmek istiyorum.

Kürtlerin Türkiyenin her yerine, özelliklede sanayi bölgelerine ve kıyı kasabalarına göç ettiklerini biliyoruz. Muğla’nın kıyı kasaba ve köyleri yoğun kürt istilası altındadır. Milas kasabası sahil kasabaası olmamasına rağmen kürtler burayıda istila etmiş vaziyettedir. Kasabanın nüfusu 30bin, bu nüfusun yaklaşık 4-5 bini kürttür. Bu 5-6bin kürt kasabayı mahfetmektedir. Haraç ve gasp ile Türkler yıldırılmakta, kürtler Türklerin dükkanların ve arazilerini ele geçirmektedir. Kasabanın en zenginleri artık kürtlerdir. Kürt mafyası kasabayı resmen sömürmektedir. Çiftçilerin ürünleri bile tehlikeye girmiştir. DEHAP veya DTP, adı her neyse kürt partisi burada hemen her hafta gösteri, yürüyüş, şenlik düzenlemekte, PKK sloganları atılmaktadır. Tecavüz, taciz, hırsızlık, gasp ve hatta küçük çaplı PKK faaliyetleri artmaktadır. Kürtlerin erişkinleri bunları yaparken , enikleride ilkokullarda, liselerde terör estirmektedir. Örneğin dün Milasta Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda iki erkek öğrenciye üst sınıflardaki birkaç öğrenci tarafından tecavüze yeltenilmesi kasabayı karıştırdı. Bunu yapanlar tabiki yine kürtler. Bu kürt enikleri genelde nüfusa 3-4 yaş küçük yazılıyorlar. Her türlü sapıklığa eğilimi olan bu hayvansı yaratıklar yüzünden Milas’ın yerli Türk halkının yavaş yavaş kasaba ve köylerini terketmeye başladıklarını duyuyoruz. Korkarım 5-10 seneye kalmaz bu kasaba Tarsus ve Mersin haline gelecektir.Bu yaranın derhal tedavisine gidilmelidir..

Kolera
27.03.2006, 18:57

Kürtlerin Türkiyenin her yerine, özelliklede sanayi bölgelerine ve kıyı kasabalarına göç ettiklerini biliyoruz. Muğla’nın kıyı kasaba ve köyleri yoğun kürt istilası altındadır. Milas kasabası sahil kasabaası olmamasına rağmen kürtler burayıda istila etmiş vaziyettedir. Kasabanın nüfusu 30bin, bu nüfusun yaklaşık 4-5 bini kürttür. Bu 5-6bin kürt kasabayı mahfetmektedir. Haraç ve gasp ile Türkler yıldırılmakta, kürtler Türklerin dükkanların ve arazilerini ele geçirmektedir. Kasabanın en zenginleri artık kürtlerdir. Kürt mafyası kasabayı resmen sömürmektedir. Çiftçilerin ürünleri bile tehlikeye girmiştir. DEHAP veya DTP, adı her neyse kürt partisi burada hemen her hafta gösteri, yürüyüş, şenlik düzenlemekte, PKK sloganları atılmaktadır. Tecavüz, taciz, hırsızlık, gasp ve hatta küçük çaplı PKK faaliyetleri artmaktadır. Kürtlerin erişkinleri bunları yaparken , enikleride ilkokullarda, liselerde terör estirmektedir. Örneğin dün Milasta Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda iki erkek öğrenciye üst sınıflardaki birkaç öğrenci tarafından tecavüze yeltenilmesi kasabayı karıştırdı. Bunu yapanlar tabiki yine kürtler. Bu kürt enikleri genelde nüfusa 3-4 yaş küçük yazılıyorlar. Her türlü sapıklığa eğilimi olan bu hayvansı yaratıklar yüzünden Milas’ın yerli Türk halkının yavaş yavaş kasaba ve köylerini terketmeye başladıklarını duyuyoruz. Korkarım 5-10 seneye kalmaz bu kasaba Tarsus ve Mersin haline gelecektir.Bu yaranın derhal tedavisine gidilmelidir..

Bu resmindeki demir kafa resmi sanirim gercekten sana ait. Bu kadar bodozlama iddialar olurmu hic.

Sende hic kaynak diye bir sey yokmudur Demir Memnon. hic bir kaynagin yok yok tecavuz ettiler yok harac kestiler taciz hirsizlik vs. Birde tutup hayvansal yaratik olduklarini yazmissin yuh sana. Nato mermer nato kafa. . . Nerenden uyduruyorsan bunlari artik .
Adi suclar hicbir zamaan bir irka tabi degildir. tecavuz gasp bunlarda türklerde vardir kürtlerde vardir lazlar vs amerikan almani her irktan vardir.

Memnon
27.03.2006, 19:04
Bu resmindeki demir kafa resmi sanirim gercekten sana ait. Bu kadar bodozlama iddialar olurmu hic.

Sende hic kaynak diye bir sey yokmudur Demir Memnon. hic bir kaynagin yok yok tecavuz ettiler yok harac kestiler taciz hirsizlik vs. Birde tutup hayvansal yaratik olduklarini yazmissin yuh sana. Nato mermer nato kafa. Sende insanin hayvandan geldiginin en büyük kanitisin. Ama hangi hayvandan geldigini yazmayacagim cünkü yanlislikla herhangi bir türe hakaret etmek istemiyroum. Nerenden uyduruyorsan bunlari artik . orani bantla.

Adi suclar hicbir zamaan bir irka tabi degildir. tecavuz gasp bunlarda türklerde vardir kürtlerde vardir lazlar vs amerikan almani her irktan vardir. Ama senin gibi hirtlarin tc de bini bir para

Şahsıma yapmış olduğunuz ağır hakaretleri, ağıza alınmayacak lafları aynen sana iade ediyorum ve sizi moderatorlewre şikayet ettiğimiz bilmenizi istiyorum..

Kolera
27.03.2006, 19:05
peki senin kürt halkina yaptigin hakaretler ne olacak. havyvansal yaratik yaptin gaspci tecavüzcü tacizci yaptin. bunlar ne peki. Sana söyledigim laflar kisilik özelliklerin. bunlari kabul et ve öyle yasamaya alis.

Memnon
27.03.2006, 19:09
peki senin kürt halkina yaptigin hakaretler ne olacak. havyvansal yaratik yaptin gaspci tecavüzcü tacizci yaptin. bunlar ne peki. Sana söyledigim laflar kisilik özelliklerin. bunlari kabul et ve öyle yasamaya alis.
Yarası olan gocunur..
Belli mi olur...Belkide sende ...neyse:mad:

vassili
27.03.2006, 19:10
BU FORUMDA HAKARETE, İFTİRAYA YER YOKTUR
sayın memnon bi sizi ikinci uyarım ilk uyarımı dikkate aldığınızı sanmıyorum ama bunu dikkate almanızı tavsiye ederim burası herhangi bir kesime kininizi kusacağınız yer değildir. Mesajınızı acilen gözden geçirmenizi ve yaptınız hakaretleri geri almanızı öneririm ve bundan sonrada bu tarz hakaretlerde bulunursanız uyarılmadan gerekli cezayı alacağınızı bildiririm

Kolera
27.03.2006, 19:10
Yaram yok . Kürdüm ve cok gurur duyuyorum kürtlügümle. Ama senin yaran var böyle yalanlar ortaya atiyorsun kaynak göstersene. kaynak nerde bu yazdiklarinla ilgili komik cocuk

OzaN35
27.03.2006, 19:15
arkadaşlar burada kürtlük tartışmasını yapmanızın anlamını bilmiyorum.gaspçısı,tecavüzcüsü,hırsızı her yerde var.bu kürdede türkede özgü bişey değil.ayrıca kürt olmasamda kürtlüğe hakaretleri siz canlara yakıştıramadım

Kolera
27.03.2006, 19:16
ozanercan bu arkadas can degil sadece ortaligi karistirmak icin buraya gelen biri. kendisine bende dedim bu tarz suclar irklara ait kilinamaz her irkta mevcut diye. Ama onun amaci farkli. Görmüyor musun hicbir kaynak yok yazdiklarinda. Cünkü uydurma

Memnon
27.03.2006, 19:17
BU FORUMDA HAKARETE, İFTİRAYA YER YOKTUR
sayın memnon bi sizi ikinci uyarım ilk uyarımı dikkate aldığınızı sanmıyorum ama bunu dikkate almanızı tavsiye ederim burası herhangi bir kesime kininizi kusacağınız yer değildir. Mesajınızı acilen gözden geçirmenizi ve yaptınız hakaretleri geri almanızı öneririm ve bundan sonrada bu tarz hakaretlerde bulunursanız uyarılmadan gerekli cezayı alacağınızı bildiririm

Hayır bu olamaz..Size inanamıyorumm..Görmüyormusun bana yaptığı hakaretleri..Neden taraftar oluyorsun neden objektif olmuyorsun..Ben yarası olan gocunur diyorum..Adam bana nerdeyse küfrediyor..

Vassili çok yazık sana...

Kolera
27.03.2006, 19:20
konuyu acip bir irka hakaretler yagdiran sensin. benim sana söylediklerim sadece senin sahsina yöneliktir. Hicbir irki baglamaz memnon. sadece sana yönelik.

ayrica kaynak göstersene yarim saattir bagiriyorum kaynak göster diye nerde kaynaklar. herhangi bir gazetede olur. Polis raporeuna gerek yok

OzaN35
27.03.2006, 19:20
sayın yöneticilerim sizi göreve davet ediyorum.

memnon adlı kişinin bu ilk olayı değil.bizi galyana getirmeye çalışıyorlar

Kolera
27.03.2006, 19:23
Akradasimiizin bir tek amaci var oda kürt alevilerle türk alevileri birbirine düsürmeye calismak . yine sesleniyorum kaynak göstermek zorundadir bu konuyla ilgili arkadas. Yoksa yoksa forum kurallari aciktir. Bir irka bu sekilde iftira edilemez hakaret edilemz.

vassili
27.03.2006, 19:25

sen bunları yazacaksın ondan sonra uyarı alınca bana yazıklar olsun diyeceksin biraz daha düşün istersen yazdıklarını. kolera o measajını düzeltti. Yazılanları en baştan bir daha oku bence.

Kolera
27.03.2006, 19:27
Evet Vassili arkadasimiziin uyarisi üzerine yazdiklarimi düzellttim. Bir anlik kanin beynime sicradigi anda yazdim. Tüm üye arkadaslardan özür dilerim. Memnon haric. Gerekirse kendisi beni mahkemeye verebilir. Ondan özür dilemiyorum

OzaN35
27.03.2006, 19:34
Peki Alevilik ırkçılığa karşı ise..Alevi bir insan insan katletmekten hainlikten haya ederse neden Teröristlerin çoğu Tunceli gibi Alevi nufusun en çok olduşehirde kümeleşiyorlar.NEden Askerimize kurşun sıkan azılı teröristler Tunceli'de çoğunlukta.Nedenini ben söyleyim..Çünkü kürt alevi olamaz..Bunun farkında olan kürtler aleviliğı kullanıp ''halkalrın kardeşliği'' çığırtkanlığı yaparak Ulu önderimiz Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürkümüzün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp yerine tarihte hiç sahip olşmadıkları kukla bir devlet kurmak peşindedirler..Dağdaki teröriste Gerilla diyebilecek kadar aşağılabilen bu ahlakszıların vatan hainlerinin alevi olabileceğine nasıl inanırsınız anlamak mümkün değil..

alevilik özü itibariyle milliyetçi bir akımdır..Alevilik Türlüğün özüdür..Bu bakımdan Alevilik özü bakımında kürt yaşamına uymaz..Bunu ben iddia etmiyorumm.Bunun 1400 yıllık geçmiş alevi kültürü söylüyor..Alevi kürt ibaresi 17.yüzyıldan sonra kullanılmaya başlanmıştır..İnanmayanalr Osmanlı arşivlerine bakabilirler..Kaldıkı bu tarihten önce kürtler alevilerin en azılı düşmanlarıydılar..

Bu bakımdan biz üstün ırkın Türk olduğu kanısındayız..Türkün kanından ihanet yoktur..Çocuk katletme yoktur..EV hane basma yoktur..MAsumun yanında olmak vardır..Tüm bunları kapsayan tek inanç sistemi aleviliktir..Buda Türklüktür..
Türk olsun çamurdan olsun..

size kürtlere hakaret eden memnonun yazdığı mesajı gösteriyorum.bakın bakında türk alevileri ,kürt alevi kardeşlerimizle birbirine düşürüyor.

Memnon
27.03.2006, 19:42
Milastaki Kürtlerin halka yaptigi bazi tehditler:

--80 yaşında insanların kafasına silah dayanıp, torunları öldürülmekle tehdit edildi.

--Çete korkusu yüzünden kız çocukları başka şehirlere gönderildi.

--Sokakta oynayan çocukların kulağına anne ve babalarının öldürüleceği fısıldandı

Isin komik yani ise bu haber satilmis radikal gazetesinde kapak olmus. Ne gunlere kaldik...

Kolera istersen tıklada gör bakalım..

[Only Registered Users Can See Links]

2000 Seciminde dehap'a batidan gelen oylarin orani ve hangi bolgelerden geldigi cikarilsin ilerde isimize yarar mutlaka..

Alıntıdır :

Kasabanın sırrı: Milas çeteye esir

Çete kâbusu, kaybedecek şeyi kalmayan bir Milaslının jandarmaya gitmesiyle ortaya çıktı. Çeteden 12 kişi tutuklandı.

Kendilerine 'Akrep' adını veren çete Milas'ta 10 yıl terör estirdi. Jandarma operasyonu ve DGM'deki davaya karşın korku büyük

18/03/2004

MİLAS - Dışarıdan bakıldığında Milas, tarihi, şirin bir ilçe. İçinde yaşananları ise ilçe sakinlerinden başka bilen yok. İlçede yaklaşık 10 yıldır, şiddet dolu mafya film ve dizilerini aratmayan olaylar zinciri yaşandı. Kendilerine 'Akrep' adını veren çetenin üyeleri, Milaslıları esir aldı. Güzel manzarasıyla anılan ilçenin dağına 'adam kaldırıldı'. Sokakta oynayan çocukların kulağına anne ve babalarının öldürüleceği fısıldandı. 80 yaşında insanların kafasına silah dayanıp, torunları öldürülmekle tehdit edildi. Çete korkusu yüzünden kız çocukları başka şehirlere gönderildi. Köy kahvelerinde beli silahlı çete mensupları korku saldı. Polis Milaslıların derdine çare olamayınca, 'kaybedecek hiçbir şeyi kalmadığını' düşünen yaşlı bir adamın jandarmaya gitmesi, çarkı tersine çevirdi. Jandarma, hemen operasyon başlattı, 27 kişi gözaltına alındı.
İzmir DGM tarafından ikisi elebaşılardan 12 kişi tutuklandı. Ancak ilçede çetenin gölgesi hâlâ duruyor.

-Çekim merkeziydi-

Milas, tarihi boyunca zenginlikleriyle anılmış bir yerleşim yeri. Verimli toprakları, tarihi zenginlikleri, turizm bölgelerine yakınlığıyla bir çekim merkezi. Bodrum-Muğla arasında, ticari hayatın yoğun olarak yaşandığı
ilçe ve köyleri, zeytincilik, pamuk tarlaları, hayvancılık ve ticaretle gelişti. İnsanlar, zengin ve huzurluydu. İlçenin bu zenginliği, Türkiye'nin
yoksul bölgelerinden insanları çekiyordu. 1990'ların başlarında ilçe gelişirken, çevresinde doğu bölgelerinden gelen insanların yerleştiği mahalleler oluştu. Göç eden insanlar genellikle inşaatlarda işçi olarak çalıştı. İlçe giderek kozmopolit bir yapıya dönüşürken, 'göç mahalleleri' giderek büyüdü, yapılan işler çeşitlendi.

-Önce göç mahalleleri-

Mahallenin sakinlerinden ikisi, Abdullah Uyanık ve Ömer Kaya idi.
Aileleriyle birlikte Milas'a geldiler. İnşaatlarda bir süre çalıştıktan sonra, minibüs şoförlüğü ve taksicilik yaptılar. Milaslılar, ilçeye sonradan gelen bu insanlarla kısa sürede kaynaştı. İlçenin sınırları da ticareti de gelişiyordu.
Ticaretin yaygın olduğu yerlerde olduğu gibi, Milas'ta da 'tefecilik' yaygındı. Borçlanan esnaf tefeciye gidiyor, uygun faizle para alıyor ve gününde de borcu kapatıyordu. Abdullah Uyanık ile Ömer Kaya ve kardeşi
İlhan Kaya da 1994'te tefeciliğe başladı. Yıllarca diğer tefecilerden farklı olmayan faiz oranları ve yöntemlerle çalıştılar. Kimi zaman da zor kullandılar. Bu çark daha sonra köylülere, çiftçilere kadar uzanacak, Milaslı esnaf tefeciliğin görmedikleri yüzüyle karşılaşacaktı.
1999'da baş gösteren ve 2001'de şiddetlenen ekonomik kriz, ticaret merkezi Milas'ı da etkiledi. Esnafın eski huzuru kalmadı. Mal aldıkları yerlere olan borçlar ödenemeyecek hale geldi. Bankalar da artık kredi vermiyordu. Esnafın yanı sıra çiftçiler, pamuk işçileri, hatta bankacılar da zor durumdaydı. Zengin Milas kan kaybediyordu. Bu durumdan 'vazife çıkaranlar' da vardı. Muğla'daki ilk 'organize çete'nin temelleri bu ortamda atıldı.

-İyi adamlar sahnede-

Ömer Kaya faaliyetlerini hızlandırdı. Artık daha fazla borç veriyor ve verdiğinin iki katını alıyordu. Ondan borç istemeyen, ancak maddi durumu kötü olanlar vardı. Hedefi onlardı. Çetenin 'iyi adam' rolü oynacak kişilere ihtiyacı vardı. Bulmaları da zor olmadı. İyi giyimli bu kişiler ilçedeki kahvehanelere gidiyor, düğünlere katılıyor, güven kazanıp, paraya ihtiyacı olanlara 'uygun faizle borç bulacağı' sözünü veriyordu. Bu öneriyi reddeden çok azdı.
İhtiyacı olana anında para bulundu. Faiz oranı da uygundu. Bankalara, mal aldıkları kişilere olan borçlar, kısa sürede kapatıldı. Ancak asıl sorun bundan sonra başladı. Artık sonu gelmeyen faizlerle karşılarında duran bir çete vardı. Aracı olan 'iyi adamlar' da saflarını belli etmişti. Her ay iki kat artan faiz oranları ve tehditlerle baş başa kalmışlardı. Milas'ta birbirine benzer hikâyeler yaşanıyor, ancak kimse birbirine anlatmıyordu. Borçlananlar yalnız esnaf değildi. Çocuğunu tedavi ettirmeye çalışan bir baba, ürününü satamayan pamuk yetiştiricisi ve hatta çete elemanlarının
'hemşerileri' de borçlular arasındaydı. Herkes aynı çemberin içindeydi. Gerçekler sessizce yaşanıyordu. Aileleri bile durumu bilmiyordu.

-Çetede işbölümü-

Bu arada çete elemanlarının sayısı da arttı. Hatta kendi aralarında
'haraççılar', 'tahsilatçılar' diye dörder-beşer kişiden oluşan gruplar kuruldu. Bu grupların faaliyet alanları ve kimlerin peşinde olacağı belirlenmişti. Her gün bir esnafın kapısını çalıyor ve para istiyorlardı. Faiz oranları aylık yüzde 20 ile 60 arasında değişiyordu. Artık işin gizli tarafı kalmamıştı. Aileler de korku içindeydi. Komşusu olan manav dövülüp tehdit edilirken, aynı caddedeki lokantacı sıranın kendisine ne zaman geleceğini düşünüyordu. İşlek caddelerle belinde silahı göstererek dolaşanların sayısı artıyordu.

-İşçilikten zenginliğe-

Eski inşaat işçisi Ömer Kaya, artık pahalı takım elbiseler içindeydi. Kollarında altın künyeler vardı. Çevresinde sürekli kalabalık bir grup oluyordu. Lüks arabalarla geziyorlardı. İlçenin merkezindeki 'Salıpazarı' isimli yerde bir kahvehaneyi 'karargâh' olarak kullanmaya başladı. Kahvehanenin bir bölümü onlara ayrılmıştı. Borcu olan esnaf oraya getirtilip, herkesin gözü önünde tehdit ediliyor, hakarete uğruyordu.
Tehditler borçlu kişiyle sınırlı kalmadı. Kimi zaman sokakta oyun oynayan küçük çocuğa yaklaşarak, "Anneni, babanı öldüreceğiz" denilmeye başlandı. Oğlunu borcundan kurtarmaya çalışan yaşlı insanlar silahla karşılandı, torunlarını bir daha görememekle tehdit edildi. Kimi zaman evlerin kapıları tekmelendi. Kocaları evde olmayan kadınlar 'Evleriniz yakılacak' tehdidiyle karşılaştı. Kız çocuğu olan aileler ise 'tecavüzle' tehdit ediliyordu. Çetenin korkutma yöntemleri mafya filmlerini andırıyordu. Mağdurlardan biri otomobilinin arka kapısı açılıp, ensesine silah dayanarak tehdit edildi. Kimisi Cumhuriyet Caddesi'nin ortasında, kimisi tarlasını sürerken tehditle karşılaştı. Milas'ta korkunun adı 'Akrep'ti. Milas, bir mafya filminin korkunç sahnelerini yaşıyordu.
Milaslılar bir yandan malvarlıkları kaybediyor, diğer yandan can güvenliklerini sağlamaya çalışıyordu. Kız çocuklar, yakın köylerdeki, başka illerdeki akrabalara gönderildi. Telefonla bile görüşmüyorlardı. Kimileri evlerinde oldukları anlaşılmasın diye perdeleri bile açmıyor, gece lambaları yakmıyordu. Eşleri işe gittikten sonra kadınlar da komşularına gidiyor, evde yalnız kalmıyordu. Aileler dağılıyordu. Bazı kadınlar çocuklarını da yanlarına alarak evlerinden kaçıyordu. 15 aile her şeyi arkalarında bırakarak, başka yerlere göç etti.

-Polise ihbar 'boş'-

Polisten yardım isteyenler de oldu. Polis, mağdurları dinleyerek evlerine gönderdi. Ancak beklenen operasyon bir türlü yapılmadı. Kimi zaman ilçe halkıyla polis arasında gerginlik yaşandı. Fakat Ömer Kaya ve ekibi faaliyete hız kesmeden devam etti.
Ömer Kaya'nın tehditleriyle parasını, evini, işini kaybeden bir yaşlının Ekim 2003'te 'tehdit' suçlamasıyla jandarmaya başvurması, çetenin sonunu hazırlayan ilk hareketti. Başvuru, kayıtlara da 'tehdit' olarak geçti. Anlatımlar bir suç örgütünü işaret ediyordu. Bölgede başka tehdit edilen olup olmadığı araştırıldı. Tehdit edilen kişiler izlendi. Operasyon kararı verildi. Bunun için önce amca ikna edildi, can güvenliğinin sağlanacağı konusunda söz verildi.

-Operasyon başlıyor-

Yaşlı adam evine yakın bir yerde çete elemanlarıyla buluştu. Parayı veremeyeceğini söyledi. Silahlar bellerden çekilirken jandarma ekipleri müdahale etti ve silahlarla birlikte senetler ele geçirildi. Yakalananların sorgusu, olayın boyutlarını ortaya çıkardı. Operasyon genişletildi. 100 kişilik jandarma ekibi ilçede arama başlattı. 27 kişi gözaltına alındı. Aramalarda ele geçirilen senetler incelenerek 60'a yakın mağdura ulaşıldı. Senetlerdeki tarihlerden bazıları 1994'e aitti. Bu bilgi, çetenin o yıllardan itibaren etkin olduğunu gösteriyordu.
Zanlılara ait yerlerde yapılan aramalarda ise 11 ruhsatsız tabanca, altı tehdit amaçlı kullanılan kurusıkı tabanca, yedi av tüfeği, dört tapu senedi, 245 milyarlık senet, 110 milyarlık çek, 15 cep telefonu, yedi binek otomobili ve 18 milyar lira da nakit para ele geçirildi. Zanlılardan elebaşılar dahil 12'si İzmir DGM'de 'Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüt üyesi olmak' suçlarından tutuklandı. Diğerleri serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında ayrıca Milas Asliye Ceza Mahkemesi'nde
'tefecilik'ten dava açıldı.
Milaslılar operasyondan sonra rahat bir nefes alsa da henüz korku geçmedi. Bu kez de ifadelerin değiştirilmesi için mağdurlara baskı yapılmaya başlandı. Tehditler bu kez daha kibarca yapılıyordu. Tek istenen, ifadelerin geri alınmasıydı. Herkes ilk duruşmanın yapılacağı günü bekledi.
İzmir DGM'deki ilk duruşma iki hafta önce yapıldı. Duruşmaya mağdurlardan katılan olmadı. Sanıklar ise suçlamaları reddetti. Milas Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara ise mağdurlar katılıp yaşadıklarını anlattı

Aşağıda çete oluşturan zanlıların resmi eklenmiştir..

Kolera
27.03.2006, 19:48
Simdi bunu yapanlar yapmisti. Kürt halkinin bununla ne ilgisi var onu anlayamadim. Ona bakarsan bir sürü türk cetesiyle ilgili haberleride buraya yazabiliriz. Bu demek degildirki bu ceteler türk halkinin aynasidir. bu cete komple kürtlerden olussa bile bu kürt halkina maledilebilecek birsey degildir.

Kolera
27.03.2006, 19:49
Dehapa oy verenler bu ceteye mi oy veriyorlar bu mi yani kastettigin görmemiz gereken gercek. Simdi bu ceteyi demi Dehap kurdu. bunu mu anlatmaya calisiyorsun komik olma.

Kolera
27.03.2006, 19:52
yazinin tamamini okudum bunlari kürtler yapmistir demiyor. Tarattim kürt kelimesi bile gecmiyor. ki kürt halki lafi hic gecmiyor .Sen ne hakla bu olaylarin hepsini kürt halkina maledebiliyorsun.

Türkan
27.03.2006, 19:54
Vallaha çok ilginçsin memnon.
Bu haberlere konu olan şeyler yaşadığımız coğrafyanın hatta dünyanın her yerinde yaşanan olaylar... Sen bunu nasıl bir halka maledebilyosun ? Suç işleme oranının bu kadar üst seviyelerde olduğu ülkemizde bunlar bir ilk yada ayda yılda bir görülen, yanlızca belli halkların maruz kaldığı yada maruz ettiği şeyler değilki? nası bu kadar dar ve kalıplayıcı bakabiliyosun ?

Ayrıca dün sana yöneltilen soruya cevap vermeden , şu ne zaman Alevi olduğun sorusu:D , neden başka konulara geçtinki ?? Tüm forum senden bunun cevabını bekliyor. Konuyu dağıtmasan diyorum.

Memnon
27.03.2006, 19:55
Peşpeşe 3 ileti yazmak hoş bir şey değil..Bu forum kurallarına aykırı olması lazım..

Görüntü kirliliği oluşturuyor:)

Kolera
27.03.2006, 19:56
Senin fikirlerine göre o zaman Abdullah Catli Muhsin yazicioglu gibi jitan gibi cetelerde cete degil halk kahramanidir ha. öylemi?

Memnon
27.03.2006, 19:59
Vallaha çok ilginçsin memnon.
Bu haberlere konu olan şeyler yaşadığımız coğrafyanın hatta dünyanın her yerinde yaşanan olaylar... Sen bunu nasıl bir halka maledebilyosun ? Suç işleme oranının bu kadar üst seviyelerde olduğu ülkemizde bunlar bir ilk yada ayda yılda bir görülen, yanlızca belli halkların maruz kaldığı yada maruz ettiği şeyler değilki? nası bu kadar dar ve kalıplayıcı bakabiliyosun ?

Ayrıca dün sana yöneltilen soruya cevap vermeden , şu ne zaman Alevi olduğun sorusu:D , neden başka konulara geçtinki ?? Tüm forum senden bunun cevabını bekliyor. Konuyu dağıtmasan diyorum.

Tabi tabi nedense Milasta kürtler gelmeden önce hiç asayiş sorunu olmamaıştı..Bütün bu gruplaşan Kürtler gökten zembille mi indi..

Türkan ciddiyete davet ediyorum seni...

Memnon
27.03.2006, 19:59
edit....
Türkan ciddiyete davet ediyorum seni...

Kolera
27.03.2006, 20:05
keske tek derdimiz görüntü kirliligi olsa. Ya bu irkci fikir kirliligi bu sadece gözlere hitap eden görüntü kirliligiyle ilgili olsaydi. Senin fikir dedigin assagilik kompleksinden baska birsey degil. Yazikki seni bu fikirleri sahip olmaya getiren cevrenin etkisinde cok kalmissin ve kendi düsünce sisteminde fikir üretememe hastaligana kapilmis birisin. Ama elbette sende bir gün dogruyu bulursun. Bu tarz suclar hicbir zaman bir irkin güdümünde degildir, olmamistir, uyusturucu kapkac ve diger adi suclarin hepsi hemen hemen her irkta rastlayabilecegimiz seylerdir. Fakat bunlari sadece kürt halkina maletmek gafletide bu memnon kuluna nasip olmustur. Ülkemizde demoktatiklesme adina adim atilmasina her birey olarak caba göstermemiz gereken su günlerde bu irkci fikirlerin sahibi olarak karsimiza cikmis memnon arkadasimizi siddetle kiniyor ve kürt halkinin yada baska halklarin gelenek ve görenek olarak hic bir zaman tasvip etmedigi bu adi suclari bir irka maletmenin ne kadar yanlis oldugunu belirtmekle forumda yaptigi ve kurallara aykiri olan bu sucunun aleviweb yönetimi tarafindan cezalandirilacagindan hic kuskum olmadigini belirtmek istiyorum
saygilar

Türkan
27.03.2006, 20:10
Memnon, ciddi olmadığım kanısına nerden vardın????
Burda ciddi olamayacak kadar tarajikomik olan tek şay var onlarda senin iddialların! ! !
Sen bi şaka programından filan mı geldin buraya??? İnsanların sabırlarını mı ölçüyosun ?? Bu söylediklerine sen inanıyomusun ? Üç beş kişinin yaptıkları bir halka nasıl maledilebilir? Milas mı tek göç alan yerleşim birimi yada sadece kürtlermi göç etmiş oraya ? Son yıllarda nerde arttmadı ki suç oranı orda artmasın ?? Biraz daha az kalıpsal bak , ya da hiç bakma. Çünkü sen baktığını görmüyorsun görmek istediğin gibi bakıyorsun:D

Memnon
27.03.2006, 20:22
Memnon, ciddi olmadığım kanısına nerden vardın????
Burda ciddi olamayacak kadar tarajikomik olan tek şay var onlarda senin iddialların! ! !
Sen bi şaka programından filan mı geldin buraya??? İnsanların sabırlarını mı ölçüyosun ?? Bu söylediklerine sen inanıyomusun ? Üç beş kişinin yaptıkları bir halka nasıl maledilebilir? Milas mı tek göç alan yerleşim birimi yada sadece kürtlermi göç etmiş oraya ? Son yıllarda nerde arttmadı ki suç oranı orda artmasın ?? Biraz daha az kalıpsal bak , ya da hiç bakma. Çünkü sen baktığını görmüyorsun görmek istediğin gibi bakıyorsun:D

Neye kızıyorum biliyormusun Türkan..
Antalya'da 11 yaşındaki Alman bir kıza tecavüz eden adamın kürt olmasına rağmen Avrupa basınında Tük olarak gösterilmesi..Türkiyemizde kürtlerin çoğu Kürdistan çığılığı yaparken Avrupada ,Türkiyede Kürtler tarafından yapılmış olana adi suçların Türk milletine mal edilmesine çok kızıyorum..Oysa bu suçları işleyen kürtler..Avrupa birliği sanki kürtleirn kara kaşını kara gözünü seviyormuş gibi insan hakları bilmem ne terenennileriyle ülkemizde bölücü örgütlere destek vermiştir..Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer..Daha nedemli bilmem ki?:S

vassili
27.03.2006, 20:27
sayın memnon
yapılan uyarıyı dikkate almayarak, yazdığınız yazıyı değiştirip hakaretleri geri almama gibi bir tutum içinde olduğunuz görünüyor. bu konunun yönetimdeki diğer arkadaşlarla birlikte konuşulup değerlendirileceğini bildiririm size

Kolera
27.03.2006, 20:30
12 yasindaki zehraya tecavüz edenler arasinda ordu mensuplari polisler de vardi hatirlatirim. Fakat bu göstermiyorki bunlar türk halkinin temsilcileridir. tecavüz adi bir suctur ve türk ve kürt gelenek ve göreneklerinde hicbir zaman hos karsilanmayacak birseydir. Ayrica tecavüz kisisel bir tatmin dürtüsüdür. Yani halklarla bunun ilgisini olabilcegini düsünenler düsünmekten yoksun kisilerdir.

Türkan
27.03.2006, 20:46
Neye kızıyorsan kız. Bireyin işlediği hiç bir suç mensubu olduğu halka mal edilemez.... Bu 2 kere 2= 4 gibi ortada olan bişey.
Yazılarımdan alıntı yapmazsan ve bana cevap hakkı doğmasına sebep olmazsan sevinirim. Kesinlikle seninle tartışma-ya-ca-ğım...
Yeterince açık oldumu?
O "cıgırtkan" lafını da oradan silmenizi tekrar rica ediyorum.

Ceyhun
27.03.2006, 20:58
[Only Registered Users Can See Links]

FORUM KURALLARI 4. MADDE:
4- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü konular içeren yazılar yazılamaz. (Topluluk Örnekleri: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.) İnsanları ırkından, mezhebinden, dilinden, dininden dolayı dışlayan, aşağılayan yazılar silinir ve üye uzaklaştırılır. Irk vb doğuştan kazanılan özellikler hakkında tespitte bulunmak için objektif kaynaklar gösterilmelidir. Diğer gruplar (düşünce akımları, siyasal gruplar gibi) hakkında yapılan eleştiri ve tespitler ise ahlaki kriterlerin dışına çıkamaz.

Buna göre Diyarbakır'daki bir tecavüz olayını alıp "Kürtler tecavüzcü", Rize'deki bir adam kaçırma olayını alıp "Lazlar gaspçı", Kayseri'deki bir hırsızlık olayını alıp "Türkler hırsız" gibi dayanaktan ve neden-sonuç ilişkisinden yoksun iddialar yapılamaz. İnsanlar ırkından, dilinden dolayı aşağılanamaz, dışlanamaz; kin ve nefret yayılamaz. Bu başlık altında yeterince uyarı yapılmış. BU SON UYARIDIR. Kural gayet açık.

heterodoks
27.03.2006, 21:58
Sevgili Ceyhun

Daha ne uyarsından bahsediyorsun.Adam forum kurallarını hiçe sayıyor.Bir an önce bu başlığı silmeli, bu arkadaşın üyeliğini iptal etmelisin. Demokratik davranacağız derken, forumu sabote eden, ve kurallara uymama konusunda ısrar eden bu kişiye hala yazma hakkı veremeyiz.

Bu provakatöre cevap vermek zorunda bırakma bizi. Onun seviyesine inmek zorunda bırakma bizleri. Bu faşizm artığını ait olduğu yere gönder.

Ceyhun
27.03.2006, 22:44
Sevgili Ceyhun

Daha ne uyarsından bahsediyorsun.Adam forum kurallarını hiçe sayıyor.Bir an önce bu başlığı silmeli, bu arkadaşın üyeliğini iptal etmelisin. Demokratik davranacağız derken, forumu sabote eden, ve kurallara uymama konusunda ısrar eden bu kişiye hala yazma hakkı veremeyiz.

Bu provakatöre cevap vermek zorunda bırakma bizi. Onun seviyesine inmek zorunda bırakma bizleri. Bu faşizm artığını ait olduğu yere gönder.

Biz seviye konusunda sizlere güveniyoruz. Sizden de yönetim konusunda yardım ve güven bekliyoruz. Kurallara karşı gelindiği ortada. Ama biz mümkün olduğunca "ses kısma" yöntemlerinden uzak durmak istiyoruz. Burasını "seviyeli" ve "çok sesli" bir platform haline getirmeye çalışıyoruz. Çok seslilik adına seviyeden fedakarlık yapamayacağız gibi, seviye adına da çokseslilikten fedakarlık yapamayız. Arkadaş kurallara karşı geldi. Kendisine son uyarı yapıldı. Bundan sonraki adım yaptırım olacaktır. Değerli üyelerimizin rahatsız edilmesine elbette izin veremeyiz. Ama bu hemen "yaptırım" şeklinde olamaz.

İyi paylaşımlar...

Adam
28.03.2006, 02:23
enikleride ilkokullarda, liselerde terör estirmektedir. Örneğin dün Milasta Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda iki erkek öğrenciye üst sınıflardaki birkaç öğrenci tarafından tecavüze yeltenilmesi kasabayı karıştırdı. Bunu yapanlar tabiki yine kürtler. Bu kürt enikleri genelde nüfusa 3-4 yaş küçük yazılıyorlar. Her türlü sapıklığa eğilimi olan bu hayvansı yaratıklar yüzünden Milas’ın yerli Türk halkının yavaş yavaş kasaba ve köylerini terketmeye başladıklarını duyuyoruz. Korkarım 5-10 seneye kalmaz bu kasaba Tarsus ve Mersin haline gelecektir.Bu yaranın derhal tedavisine gidilmelidir..

Arkadaşım bir de vassiliyi tarafsız olmamakla suçluyorsun. Irkçısın anladık hoşgörümüzden ötürü aramızdasın, konuşuyoruz, tartışıyoruz. Eyvallah.
Fakat hakaret etme hakkını kimse sana vermedi. Irkçı insanları kabul etmemiz demek başkalarına hakaret ve aşağalamaya dayalı boş ideolojinizi burda serbestçe ortaya koyacaksınız anlamına gelmiyor. Saygısızlık yapmadan anlatın anlatmak isteyeceğinizi. Yoksa yüce Türk saygısı ve haysiyetiyle bezenmiş bir sürü forum var. Nihalatsız.org, fasist.com, gibi saygın ve seviyeli sitelerde içinizde bulundurduğunuzu dışınıza dökerek rahatlayabilirsiniz.

candacan
28.03.2006, 03:36
Bu kürt enikleri genelde nüfusa 3-4 yaş küçük yazılıyorlar. Her türlü sapıklığa eğilimi olan bu hayvansı yaratıklar
Hem küfredeceksin.
Hayır bu olamaz..Size inanamıyorumm..Görmüyormusun bana yaptığı hakaretleri..Neden taraftar oluyorsun neden objektif olmuyorsun..Ben yarası olan gocunur diyorum..Adam bana nerdeyse küfrediyor..

Vassili çok yazık sana...
Hem de şikayet edeceksin.
Yeter artık!
Yavuz hırsız misali, bu ne ya...
Yeter artık!

boran_6
28.03.2006, 22:34
Arkadaşlar ilk önce ırkçı kafatasçı mantıktan kurtulmalıyız. Sevgili memnon yazıya başlarken kürtler türkiyenin her yerini istila etti diyor. Onlar uzaydan mı geldide istila etti? Sonra yapılan adi bir suçu bir ırka mal etmek hiçte etik sayılmaz. Ayrıca kürt kökenli insanların çocuklarına enik, sapık gibi söylemlerle hakaret etmiş diğer arkadaşları tahrik etmişsin. Her ne kadar çok doğru bulmasamda sen kendi istediğin tarzda istediğin cevapları almışsın. Bu tavır ve üslupla yazılan yazılara yine aynı tavır ve üsluola cevap verenler çıkması gayet doğal. Bundan niye üzüntü duyuyorsun? Yok bu canını yakıyorsa neden bu üslup içerisinde yazılar yazıyorsun? Ayrıca bu dünya bütün insanların ve bu ülkenin dört bir köşeside bütün vatandaşlara açık. Adi suçu işleyen kim olursa olsun kınarım ancak bunuda hiç bir ırka mal etmenin doğru olmdığını düşünüyorum.

boikot
28.03.2006, 22:37
KahrolsuN Faşizm YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

boran_6
28.03.2006, 23:11
Eyyy memnon. Kayseride yaşanan bir tecavüz olayı ile türkler sapık denjemezse aynısı bir kürdün yaptığylada olmaz. Ve yine memnon sunu bil ki o türklüğün ve türkçülüğün kalesi diye adlandırıulan kayseri de yapılan bir nüfus sayımında 450 binin 200 bini rum. Bu nasıl türklük anlamadım. Ve yin sunu diyeceğim ki memnon Antalya da yaşanan ilk tecavüz vakası o değildi ve bu tecavüzlerin hepsinide kürtler yapmadı. O zaman senin mantığınla dünyada hiç bir ırk hiç bir işe yaramaz. Çünkü bu suçlar dünyanın her yerinde var.

Ece
09.04.2006, 23:25
ya arkadaslar bu alevi kanallari artik bu kürt türk meselesine bir son verse diyorum.bunaldim artik
saygilar

Ceyhun
09.04.2006, 23:39
ya arkadaslar bu alevi kanallari artik bu kürt türk meselesine bir son verse diyorum.bunaldim artik
saygilar

Tamamiyle yokolması çok zor. Sonuçta internet siteleri bir yansıma. Gerçeğin yansıması. Gerçek hayattaki sıkıntılar yokolmadıkça sitelerden de yokolmaz. Ama bu tür yaklaşımlara karşı forum yönetiminin ve üyelerin tavırları çok önemli. Bilimsel ve kanıtlara dayalı olmak kaydıyla burada her türlü fikir söylenebilir. Ama ırkçı ve kışkırtıcı tavırlara sahip olanlar eninde sonunda forum yönetimi ve üyeler tarafından dışlanmakta ve bu sorunların üstesinden gelinmektedir.

Ece
10.04.2006, 00:54
evet sanirim gercek hayatta kükreyemeyenler burda istedigi kadar boy gösteriyor.cogu kanallarin sonunda kapatilma olasiligi fazlalasiyor.buraya üye olmamda ki amac arkadaslardan bilgi alisverisi yapmak cogu arkadasimizinda gercekten saygi ile yaklastigini görüyorum ama bazilari varki sanki bilincli yapiyorlar.
ceyhun arkadas tesekkür ederim