PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazi Mahallesinde Catisma

Kolera
30.03.2006, 00:46
Ümraniye'de 2 yaralı
İstanbul'un Ümraniye İlçesi'ne bağlı 1 Mayıs Mahallesi'nde, barikat kuran gruba polisin gaz bombası ve biber gazıyla müdahale etmesi sonucu 2 kişinin yaralandığı bildirildi./.. 29.03.2006 22:47

Gazi Mahallesi'nde çatışma
İstanbul'un Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı Gazi Mahallesi'nde kalabalık bir grup 14 HPG'linin öldürülmesini protesto etmek amacıyla eski karakol durağında bir araya geldi. Ateşler yakarak, barikat kuran grup, sık sık "14'ler yaşıyor HPG savaşıyor", "HPG şehitleri ölümsüzdür", "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı. Daha sonra Sağlık Ocağı'na doğru yürüyüşe geçen gruba polis panzer ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Müdahaleye taşlar ve molotofkokteyli atarak karşılık veren grup ara sokaklara dağıldı. M. Kemal Mahallesi'ndeki ara sokaklarda çatışmaların sürdüğü bildirildi./.. 29.03.2006 22:21

Ümraniye'de barikatlar kuruldu
İstanbul'un Ümraniye İlçesi'ne bağlı 1 Mayıs Mahallesi'nde, 14 HPG'li için yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polisin gaz bombası ve biber gazıyla müdahale etmesi sonrası ara sokaklarda barikatlar kuruldu. Eylemciler sık sık "Yaşasın devrimci dayanışma", "Katil devlet hesap verecek", "14'ler yaşıyor HPG savaşıyor", "Gerillayı savunmak onurdur" sloganları atıyor. Bu arada polis panzerinin kovaladığı ismi öğrenilmeyen bir eylemciye sivil bir aracın çarptığı öğrenildi. Gerginlik sürüyor./.. 29.03.2006 22:11

Oli
30.03.2006, 13:18
artık rahat bıraksınlar şu Gaziyi...
eskiden devrimci bir yer diye anılırdı.
şimdi pkk nın cirit attığı bir yer haline geldi.
kimse zannetmesin bölge insanı destekliyor, devrimcilere bir sempati vardı ama kürtçülere nefret oluşturmasınlar bari...
Adamlar eylem nedir ondan haberi yok 7-15 yaş arası çocukları sokağa salmayı gösteri zannediyorlar...

Kolera
30.03.2006, 20:33
Oli bence yaniliyorsun. Cünkü Gazi mahallesinde Pkk Sempatizani bir sürü halk var. Sen her ne kadar kimse desteklemiyor desende bence destekliyorlar. Ben bu olaylari provakasyon olarak görmüyorum yada pkk tarafindan halki kiskirtma olarak da görmüyorum. Acikcasi halkin kendi istegi ile verdigi bir destek olarak görüyorum. Tabi siz daha yakinsiniz benden oralara. Belkide hakli olabilirsiniz de...

Ama sizin bakis acinizi biraz görmezden gelme olarak görüyorum. Ya inanamiyorsunuz yada inanmak istemiyorsunuz. Arkadaslar kesinlikle Pkk nin bir halk kitlesi oldugunu görmezden gelemezsiniz. Herhaldeki kimse savasi istemiyor ama demokratiklesme icin de adim atilmasini istiyor. Yani bu örgüt sadece örgüt üylerinden ibaret degil
saygilar

Ceyhun
30.03.2006, 20:42
Oli bence yaniliyorsun. Cünkü Gazi mahallesinde Pkk Sempatizani bir sürü halk var. Sen her ne kadar kimse desteklemiyor desende bence destekliyorlar. Ben bu olaylari provakasyon olarak görmüyorum yada pkk tarafindan halki kiskirtma olarak da görmüyorum. Acikcasi halkin kendi istegi ile verdigi bir destek olarak görüyorum. Tabi siz daha yakinsiniz benden oralara. Belkide hakli olabilirsiniz de...

Gazi'yi bilirim. Gazi'de PKK'nın bir halk desteği yok. Yaklaşık olarak 100 kişilik bir kitleleri var. Bakın herhangi bir gösterilerine. Hep 100 kişidirler. Hatta bir sol gruba saldırmışlardı Gazi Mahallesi'nde. Yaklaşık gene 100 kişi. Sopalar alıp küfür ederek o sol gruptan insanları arıyorlardı. Mahallenin diğer tarafında yaklaşık 1000 kişilik bir grup toplanıp yürüyüşe geçince mahalleyi terkettiler. Gerçi bunları o mahalleye sokan da o sol gruplardır ama şimdi de işin içinden çıkamıyorlar işte. Gazi'de bir destekleri olmadıkları gibi büyük bir tepki bile var. O sol gruba yönelik saldırılarına dakikalar içinde 1000 kişinin toplanarak tepki vermesinin nedeni de budur. Bu olay gerçektir. Orada anında büyük bir kalabalığın toplanıp bu saldırgan grubu defetmesinin nedeni de aslında diğer sol gruba olan büyük sempatisi değil, PKK'ya olan tepkisidir.

Yukarıda bahsettiğim olay gerçekten yaşanmıştır. Kaynaklar:

[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]

Oli
30.03.2006, 22:34
Kolera Pkk yeni yeni Gazide eylemler yapmaya başladı... çoluk-çocuk 100-200 kişi sağa sola saldırmayı gösteri zannediyor... Devrimcilerin gücü ne peki? onlarda artık çok az bir kitle topluyor.

Gaziyi iyi bilmek lazım... Gazi Alevi yoğun biryerdir. Bunların içinde Kürtlerde vardır ama çoğu Kürtçülüğe pirim vermez. Pkk eylemlerinin arkasında daha çok Alevi Kürtler değil mahalleye sonradan akın eden Şafii Kürtlerdir. Adamlarla aleviler arasında hiçbir bağ yok parkta düğün yapıyorlar sanki hala köydeler. Ben kürt hareketini şafiliklerinden ayrı düşündüklerini zannetmiyorum.. İçlerinde Aleviler yok mu? var ama çok değil... Bunların hayelleri gerçek olsa bile ilk seçimde şeriat rejimi ile yöenetilip Alevilere neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum. Benim bahsettiğim kesim elit kesimi değil sade vatandaştan bahsediyorum...

Kolera
30.03.2006, 22:50
Sevgili Oli. Simdi kürt hareketine bu insanlarin nereden baktiklarina göre degisir durum söyle.

simdi bu safii ler kendi adlarinda kürtler icin bir hareketi mi var? hayir yok
kürtlük hareketleri hangi catilar altinda toplaniyor HPG ve DTP altinda. HPG yi baz alirsak bunlar henüz pkk iken daha din olayi ile baglari yoktur. yani onlar olaya kürtler olarak bakiyorlar, safii yada alevi olarak degil. DTP de elbetteki HPG nin siyasal kanadidir. Devletle uzlasarak kürt sorununun demokratiklesme ile cözülmesi gerektigi yönünde adimlar atmaktadir.
Yani safi kürtler ayri alevi kürtler ayri hareket ediyor gibi bir durum yok

Alevi kürtler ve safii kürtler arasindaki sorun kürtlükten kaynaklanmamaktadir Sorunlari Alevilerin gecmiste yasadigi zulümlerdir. Safiiler siilerden aleviler safiilerden karsilikli acilar yasamalarindan kaynakli.

HPG hareketinin arkasinda daha cok safi kürtlerin olmasinin sebebi nüfustaki dagilimlaridir. Yani Alevilerin HPG ye destek vermemelerinden kaynakli degildir.

Simdi bu parktaki dügün olayindan bahsetmissin. Acikcasi pek anlayamadim niye anlattin bunu. Aslinda sen biraz da Almanyada yasayan kürtler ve türkleri görmelisin . Sanirim o zaman o parktaki dügünde halay basi olurdun:D

Yani sen simdi diyorsunki HPg kazandi Kürdistan kuruldu falan filan sonra seriatci sistem mi gelecek diyorsun?

Egerki böyle düsünüyorsan konuya cok yüzeysel yaklastigini söylemeliyim. Sunu hic bir zaman unutma Kürt hareketlerinin tarihinde sadece tek bir hareket din üzerinedir o da said nursininki. Zaten onu da kürt hareketi olarak adlandirmak yanlis olur .

Acikcasi Alevilerin kronik korkusu safii kürtler bize neler yapar . Arkadaslar bence bu korku icin cok zaman gecti artik bazi seyler o kadar kolay olmaz.
saygilar

Yurek_Cagrisi
30.03.2006, 23:41
Acikcasi Alevilerin kronik korkusu safii kürtler bize neler yapar . Arkadaslar bence bu korku icin cok zaman gecti artik bazi seyler o kadar kolay olmaz.
saygilar

Olayın özeti şu. Milliyetçiliği sevmiyoruz. İster Türk milliyetçiliği olsun, ister Kürt. Gazi halkını da bıktırdılar. Zaten Karayolları Mahallesi'nden gelip Gazi'de eylem yapıyorlar. Gazi'nin rahat ve direngen ortamını kullanmak istiyorlar. Hatta bir ara iyice zivanadan çıkıp Gazi'de sol gruplara yasaklar falan koyuyorlardır. Yukarıdaki verilen örnekte Gazi Halkı onlara çok güzel cevap verdi. Bir daha kimseye bulaşmıyorlar.