Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazi Zabita Amirligi yakildi (DIHA)
Gazi'de Zabıta Amirliği ateşe verildi
Muş'un Şenyayla kırsalında düzenlenen operasyonda yaşamını yitiren 14 HPG gerillası için eylem yapan yüzlerce genç, Gazi Zabıta Amirliği'ni ateşe verdi. 30.03.2006 22:36
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 00:37
Gazi'de Zabıta Amirliği ateşe verildi
Muş'un Şenyayla kırsalında düzenlenen operasyonda yaşamını yitiren 14 HPG gerillası için eylem yapan yüzlerce genç, Gazi Zabıta Amirliği'ni ateşe verdi. 30.03.2006 22:36
Hocam yüzlerce genç falan yok. Hangi kaynaktan alıyorsun bu haberleri bilmiyorum. Uzun süre Gazi'de oturdum. Bunlar 70-80 kişilik Karayolları Mahallesi'nden gelen bir grup. Kendilerine Gazi'yi mesken tutmak istiyorlar. Ve Gazi Halkı bundan acaip şekilde rahatsız. Taraflı kaynaklardan sanki Gazi Halkı ayaklanmış gibi yazılar aktarıyorsun. Böyle birşey sözkonusu değil. Gazi'de en ufak bir eylemde 2000 kişi toplanır. Bugün Gazi'de sağa sola saldıran gruplar 70-80 kişilik gruplardır. En sonunda insanlar sepetleyecek mahalleden görecekler. Ne çabuk yüzlerce genç oldu bu? Sanırsın Gazi'de isyan çıktı. Arkadaşlar Gazi'de herşey normal durumda. Söylediğim gibi küçük gruplar polisten uzak yerlerde ateşler vs yakmaktaymış. Önemli birşey yok. Zabıta Amirliği'ne bir saldırı olayı doğru. Toplam gösterici sayısı 70'i 80'i geçmez. Gazi'yi böyle hedef haline getirmek, her olayda Gazi'yi kullanmaya çalışmak da nedir?
Hocam yüzlerce genç falan yok. Hangi kaynaktan alıyorsun bu haberleri bilmiyorum. Uzun süre Gazi'de oturdum. Bunlar 70-80 kişilik Karayolları Mahallesi'nden gelen bir grup. Kendilerine Gazi'yi mesken tutmak istiyorlar. Ve Gazi Halkı bundan acaip şekilde rahatsız. Taraflı kaynaklardan sanki Gazi Halkı ayaklanmış gibi yazılar aktarıyorsun. Böyle birşey sözkonusu değil. Gazi'de en ufak bir eylemde 2000 kişi toplanır. Bugün Gazi'de sağa sola saldıran gruplar 70-80 kişilik gruplardır. En sonunda insanlar sepetleyecek mahalleden görecekler. Ne çabuk yüzlerce genç oldu bu? Sanırsın Gazi'de isyan çıktı. Arkadaşlar Gazi'de herşey normal durumda. Söylediğim gibi küçük gruplar polisten uzak yerlerde ateşler vs yakmaktaymış. Önemli birşey yok. Zabıta Amirliği'ne bir saldırı olayı doğru. Toplam gösterici sayısı 70'i 80'i geçmez. Gazi'yi böyle hedef haline getirmek, her olayda Gazi'yi kullanmaya çalışmak da nedir?
Sevgili arkadasim konunun basligini okursan orada kaynak büyük harflerle yaziyor zaten. Ayrica isteyen arkadaslar haberleri baska kaynaktanda yayinlarlarsa böylece daha fazla bilgi sahibi oluruz.
Dostum tarafli oldugu senin iddiandir. Benim icin söylediklerin gecerli degildir.
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 00:50
Sevgili arkadasim konunun basligini okursan orada kaynak büyük harflerle yaziyor zaten. Ayrica isteyen arkadaslar haberleri baska kaynaktanda yayinlarlarsa böylece daha fazla bilgi sahibi oluruz.
Dostum tarafli oldugu senin iddiandir. Benim icin söylediklerin gecerli degildir.
Hocam senin kaynaktan başka yerde doğru düzgün yok zaten. Ama sen aktarınca sanki Gazi'de isyan çıkmış gibi anlatıyorsun. Orası Gazi Mahallesi. Öyle 70-80 kişi toplanıp ateş yakması falan oralarda çerezlik. Kimse ciddiye bile almıyor bunları. Ama sen yüzlerce genç falan deyince sanki çok büyük birşey varmış gibi düşünüyor insan. Burayı okuyunca akrabalarımı aradım. Ve önemli bir durum olmadığını öğrendim. PKK'lılar, Atılımcıların desteğiyle 70-80 kişi ateş falan yakmış, yer değiştirerek takılıyorlar, yürüyorlar falanmış. Halk desteği yok. Olmaz da. Halk desteğini biz çok iyi biliriz. Gazi'de 10 dakika içinde 2000 kişi toplanır bir halk desteği varsa.
dostum haberlerde yorumlarim yoktur. direkt internet sayfalarindan aktardigim birseydir istersen internetteki diha nin sayfasina girersen oradan ögrenebilirsin.
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 00:56
dostum haberlerde yorumlarim yoktur. direkt internet sayfalarindan aktardigim birseydir istersen internetteki diha nin sayfasina girersen oradan ögrenebilirsin.
Ben de onu diyorum zaten. Bu dediğin haber ajansının haberleri her zamanki gibi gene taraflı. 70-80 kişiyi yüzlerce kişi olarak bize yansıtıyor. Olayın içini bilmesek bizi yanıltacak.
tamam ozaman sevgili yürek cagrisi senin icin 69 kisi olsun. Simdi bu bir kitle olmuyor mu ? Zabita amirliginin yakilmaya calisilmasi senin icin önemsizmi hadi bunlarin yaslari da ortalama 12 olsun senin icin. 12 yasinda 69 kisi zabita amirligini yakmaya tesebbüs etse yine mi önemsiz oluyor. Asil tarafli olan haber ajansi degil bence sensin sevgili yürek cagrisi. Milliyetcilige karsiyiz diyorsun onlar gibi yaklasiyorsun olaya. Yok bu 70 kisilik grup cerez gazide on dakkada 2000 kisi toplaniyor. Sence bu yaklasimlarin hos mudur. Bence tekrar bir düsün
saygilar. 70 yada 69 kiside olsa bu ülkede yasayan bir grup
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 01:30
tamam ozaman sevgili yürek cagrisi senin icin 69 kisi olsun. Simdi bu bir kitle olmuyor mu ? Zabita amirliginin yakilmaya calisilmasi senin icin önemsizmi hadi bunlarin yaslari da ortalama 12 olsun senin icin. 12 yasinda 69 kisi zabita amirligini yakmaya tesebbüs etse yine mi önemsiz oluyor. Asil tarafli olan haber ajansi degil bence sensin sevgili yürek cagrisi. Milliyetcilige karsiyiz diyorsun onlar gibi yaklasiyorsun olaya. Yok bu 70 kisilik grup cerez gazide on dakkada 2000 kisi toplaniyor. Sence bu yaklasimlarin hos mudur. Bence tekrar bir düsün
saygilar. 70 yada 69 kiside olsa bu ülkede yasayan bir grup
Evet arada fark var. Yüzlerce genç toplanıp eylem yapıyorlar demekle, 70-80 kişinin kendi kendine takılması arasında ciddi bir fark var. Sanki Gazi halkı bunları destekliyormuş gibi gösteriliyor. Gazi halkı bunları desteklemedi, desteklemez. Hatta nefret ediyor. Geçmişte de bunu kanıtlamıştır zaten. 70-80 kişilik bir güruhu yüzlerce kişi olarak haber geçen ajansın haberi de ya taraflıdır, ya da yalan haberdir.
Valla o zaman bu gazi halki cok korkak ne diyim 69 cocuga cikip tepki koymuyorlarsa bu onlarin eksikligi. bu 69 genciin yigitligi degil üzgünüm
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 01:54
Valla o zaman bu gazi halki cok korkak ne diyim 69 cocuga cikip tepki koymuyorlarsa bu onlarin eksikligi. bu 69 genciin yigitligi degil üzgünüm
Gazi Halkını sen Sakaryadaki ya da Trabzon'daki faşolarla karıştırdın heralde. Bizim tarihimizde kimseye eylem yapıyor diye müdahale edilmemiştir. Bunun korkaklıkla alakası yok. Gazi'yi herkes tanır. Yürekli, başeğmeyen insanların kentidir. Öyle bırak bir şehri, 3 gün boyunca direnerek, ölüler vererek bir mahalleyi savunan insanlardır. Cesaret kanıtlamaya ihtiyacımız yok.
Eyleme müdahale diye birşey olmaz. Ama zamanında bir müdahale yapıldı. Ondan sonra geçip paşa paşa eylemlerini falan yapıp çekip gidiyorlar. 100 kişiyle Gazi'yi basmaya çalışmışlardı. Karşılarında Gazi Halkı'nı buldular ve çekip gittiler. Esnafa falan küfrediyorlardı. İşte 10 dakikada yüzlerce kişi toplandı o zaman Gazi'de. Ve Gazi'nin kim olduğunu gördüler. Gazi halkı sevmez bunları. Bu tescillidir. Öyle 70-80 kişiyi de çok ciddiye alıp eylemlerine müdahale edecek kafa yapısına da sahip değildir. Polis gelince Karayolları'na kadar arkalarına bakmadan kaçarlar zaten.
Tarikcan
31.03.2006, 01:57
simdi bende gaziye gidiyom!!!! yürek cagrisi istersen yarin sende gel orda kac kisi var sayarsin birader....orda kendimi yakcam sonra sakin burdakilere bir cocuk kendini yakti deme gözlerin görürse belki cocuk olmadigimiza inanirsin!!!!
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 02:06
simdi bende gaziye gidiyom!!!! yürek cagrisi istersen yarin sende gel orda kac kisi var sayarsin birader....orda kendimi yakcam sonra sakin burdakilere bir cocuk kendini yakti deme gözlerin görürse belki cocuk olmadigimiza inanirsin!!!!
Yak yak. Peki şu Gazi'yi basma olayını da anlatsana. Hangi sol örgüte küfredildiğini, sonra halkın tepki gösterip kalabalıklaşması üzerine mahalleyi terkedip Karayolları'na geri dönüldüğünü anlatsana. Gidin kendi mahallelerinizde yapın işlerinizi. Gazi'de birileri haklar kazansın, birileri de oturup yesin. Gazi, Gazi halkınındır. Dışarıdan adam getirerek Gazi'yi hedef göstermeye çalışmayın. Herkes kendi mahallesinde yapsın işini. Gazi'de işiniz ne?
Tarikcan
31.03.2006, 02:15
gazi gazinindir seninde dedigin gibi ama sunu iyi bil gazi hicbirzaman senin gibilerin olmadi olmayacakta oraya sahip cikmaya calisman büyük sacmalik bi okadarda gülünc!!!!!
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 02:17
gazi gazinindir seninde dedigin gibi ama sunu iyi bil gazi hicbirzaman senin gibilerin olmadi olmayacakta oraya sahip cikmaya calisman büyük sacmalik bi okadarda gülünc!!!!!
Gazi'nin kimin olduğu belli. Sanırım en son Gazi'yi basmaya gelindiğinde bu açıkca ortaya konuldu. Şimdi soruyorum. 100 kadar PKK yandaşı gelip bir sol örgüt aleyhine sloganlar atıp, o örgütün üyelerine saldırmadı mı? Bunun üzerine yüzlerce Gazi sakini toplanıp bu güruhu mahalleden defetmedi mi? Etti mi, etmedi mi? Evet Gazi'nin kimin olduğunun cevabı. Buyrun. Cevap?
Valla ben sende sunu gördüm Alevilerin disinda yapilan eylemleri kücümseme. Egerki Gazi halki Kendi halklarinin özgürlügü icin birseyler yapanlara saygi duymayacaksa. Gazi isminin sonuna Mustafa KEmal Atatürk mahallesi olarak degistirmelidir ismini
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 02:39
Valla ben sende sunu gördüm Alevilerin disinda yapilan eylemleri kücümseme. Egerki Gazi halki Kendi halklarinin özgürlügü icin birseyler yapanlara saygi duymayacaksa. Gazi isminin sonuna Mustafa KEmal Atatürk mahallesi olarak degistirmelidir ismini
Herkes kendi özgürlüğünü kendi gücüyle sağlamaya çalışır. Ondan sonra başkalarından destek ister. Kendi mahallesinden kalkıp, orada birşey yapamayıp Gazi'ye giderek destek istenmez. Üstüne üstük mekan tuttukları bu yerlerde diğer solculara siyaset yasağı koyup, dövmeye falan kalkarlarsa önceki olayda olduğu gibi Gazi halkından gerekli cevabı alırlar.
Tarikcan
31.03.2006, 02:51
Herkes kendi özgürlüğünü kendi gücüyle sağlamaya çalışır. Ondan sonra başkalarından destek ister. Kendi mahallesinden kalkıp, orada birşey yapamayıp Gazi'ye giderek destek istenmez. Üstüne üstük mekan tuttukları bu yerlerde diğer solculara siyaset yasağı koyup, dövmeye falan kalkarlarsa önceki olayda olduğu gibi Gazi halkından gerekli cevabı alırlar.
Gaziyi sahiplenen arkadas sen gazi icin bugüne kadar ne yaptin onu ögrenebilirmiyim??
Yurek_Cagrisi
31.03.2006, 03:04
Gaziyi sahiplenen arkadas sen gazi icin bugüne kadar ne yaptin onu ögrenebilirmiyim??
Sen koç, sırıtma vb muhabbetlere devam et. Seni muhattap kabul edip cevap vermiyorum. Kusura bakma. Ben öyle hakaretle, küfürle falan tartışmayı sevmiyorum.
Egerki gazi kurtarilmis bir bölge olmasaydi sanmiyorumki onlarda gelip orada yapsinlar yürek cagrisi. yauw iste bu dövme falan ayni 70 li yillardaki solcu harekete takilan bilgisiz sokak arasinda ki insanlarin duvarlara "sagcilarin anasini avradini " gibi yazilar yazmalari gibi bilincsiz ve bilgiye hakim olmayan ahlaksiz tavirlar
Gazi bizim mahallemizdir. Aleviler için özel bir yeri olan bir mahalledir. Gazi'nin saygınlığı konusunda şüphemiz yok. Bunun dışında Diyarbakır'daki problemler de her duyarlı yurttaş gibi bizi de ilgilendiriyor. Ama bu konuda ana ekseninden çıkıp PKK tartışmasına döndüğü için kapatıyorum. Forumumuzda PKK ile ilgili leyhte aleyhte her türlü yazı kapanacaktır. Ayrıntılar için "Diyarbakır Olayları" isimli konuya bakabilirsiniz.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.