Go Back   Aleviweb.com - Alevi Alevilik ve Aleviler Forumu > İnsan/Yaşam > Internet > Web Tasarım

Web Tasarım Web ve Wap tasarım konusunda bilgiler, belgeler, paylaşımlar, ipuçları.

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 19.05.2008, 23:39   #11
Yazar
nurcanb83
Üye
 
nurcanb83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bilgiler

Üyelik tarihi: 12.05.2008
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 23
Memleket: BİNGÖL
Cinsiyet:
 
Fikirler Tecrübe Puanı: 38
İtibar Puanı: 28
nurcanb83 iyi yolda gözüküyor

Ettiği Teşekkür: 5
12 Mesajına 22 Kere Teşekkür Edlidi


Post

php bır acık kod uygulamasıdır ve profesyonel kullanıcılar tarafından kullanılır.kısacası arkadaslar sayfamızı php kullanarak yazarsak ,kullanıcı olarak uretıcının keyfını beklemeyız.calışmayan uygulamaları ve guncellemelerı(para ödemeden) yapabılıriz.

php nın ıyı ve kötu yonlerınden bahsedelım kısaca;

İYİ YÖNLERİ;


1-Proğramcı kodlara baktıgında ne olup bıttıgını anlayabılır.

2-yenı baslayanlar daha ıyı anlar ve ögrenmelerını kolaylastırır.

3-kullananlar kendı tarzlarını olusturmaz ve bunu savunmak için ugrasmaz.

4-yenı başlayanlar aynı hataları defalarca tekrarlamaz.

5-tutarlı ortamlarda hata yapma olasılıgı azalır.

6-programcılar ıcınse tam bır dusmandır.


KÖTU YANLARI


1-Standart oldugu ıçın yaratıcılınız azalır.

2-standartlarda cok fazla yapılanmaya sebep olur.


Konu nurcanb83 tarafından (19.05.2008 Saat 23:41 ) değiştirilmiştir.
nurcanb83 Ã?evrimdıÅ?ı   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2008, 23:56   #12
Yazar
nurcanb83
Üye
 
nurcanb83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bilgiler

Üyelik tarihi: 12.05.2008
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 23
Memleket: BİNGÖL
Cinsiyet:
 
Fikirler Tecrübe Puanı: 38
İtibar Puanı: 28
nurcanb83 iyi yolda gözüküyor

Ettiği Teşekkür: 5
12 Mesajına 22 Kere Teşekkür Edlidi
Post php kodları

PHP DE DEGİŞKENLERIN KULLANILMASI


önce arkadaslar degısken ne demek ona bakalım.degişken;verımızın saklanmasında kullanılan hafza alanıdır.php içerisinde bır degerın hafızada tutulması için,degişkenımıze bır isim verıp basınada''$''işareti getiririz.


örn;

$yazar=''Nurcan Barlas'';


yukardakı örnekte yazar degişken adımız,içinde sakladıgımız deger ise ''Nurcan Barlas'' dır.


degişkenımızı ıstersek bır sayı olarakta tutabılırdık.

örn;

$yasimizin_icinde_tutuldugu_degisken=24;


echo $yazar;

yukarda gösterdıgımız echo () degişkenımızı eekrana basmak için kullanılır.


VERİ TİPLERİ

Arkadaslar yukarda da anlatmıstık.degişkenlerımıze text yada nıumerık gıbı degerler verebılıyorduk.bunu yanında daha degişik veri tipleride verebılırız.örn;diziler,objeler...


şimdi bunları ıstersenız kısaca sıralayalım;


* string(text)

* integer(numerik)

* double(numerik)

* array

* object(nesne)

*unknown type (bilinmeyen veri tipi)

veri tıplerını bız yanı programcı tarafndan ayarlanmaz.php arkadaslar web sayfasını ışlerken bunların ne olacagına kendı karar verır.

nurcanb83 Ã?evrimdıÅ?ı   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2008, 00:25   #13
Yazar
nurcanb83
Üye
 
nurcanb83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bilgiler

Üyelik tarihi: 12.05.2008
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 23
Memleket: BİNGÖL
Cinsiyet:
 
Fikirler Tecrübe Puanı: 38
İtibar Puanı: 28
nurcanb83 iyi yolda gözüküyor

Ettiği Teşekkür: 5
12 Mesajına 22 Kere Teşekkür Edlidi
Standart php devamı...

STRING VERI TIPLERİ


Bu veri tipinin içinde textler bulunur.bu text bır cumlede bır kelımede olabılır.çıft tırnak içine alınmalıdır mutlaka.çift tırnak içindeki tum karakterler hatta numerik sayılar bile duz text muamelesi görur.

örn;

$Araba Tipi=''Tofas'';

$MotorHacmi=''1.6'';

MATEMATİKSEL İŞLEMLER

+ toplama işlemi

- cıkarma işlemi

* çarpma işlemi

/ bölme işlemi

% mod işlemi için kullanırız.


istersenız sımdı basıt örnekler yapalım.


örn;toplama bır bılgisayar alacagız.bunun parcaları kac para tutar.bunu php kullanarak yapalım;



$Anakart=125;

$Modem=65;

$Hafıza=110;

$Toplam=$Anakart+ $Modem+ $Hafıza

echo ''Toplam masrafımız $Toplam dolar...'';


burda örnektede basıtce görduk.kopyalayın,yapıstırın ve sonucu ekranda görun.



pekı arkadaslar bırde bunu html içerisinde yapalım;



<HTML>

<BODY>

<?php

$Anakart=125;

$Modem=65;

$Hafıza=110;

$Toplam=$Anakart+ $Modem+ $Hafıza

echo ''Toplam masrafımız $Toplam dolar...'';

?>

</HTML>

</BODY>

Bu sayfayı hazırladıgımızda ise ekranda sunu görecegız;Toplam masrafımız 300 dolar...


IF YAPILARI


Kısaca arkadaslar en cok kullanacagımız ve en basıt yapılar.kullanım sekli ise;

if(eger sart saglanıyorsa)satırdakı kodu uygula


ıf de gördugumuz gıbı eger ilk verilen satırdakı kod grubu saglanıyorsa satırın gerı kalanındakı kod grubu uygulanır.eger saglanmıyorsa göz ardı edılerek bır altakı satıra gecilir.


bunu turkce olarak dusunursek

if (hava yagmurlu ıse )şemsiyenı al

Dısarı cık


bılgisayar önce havayı kontrol edecek eger yagmurluysa semsiyemızı aldırtacak ama deılse dırekt bızı dısarıya cıkartacak.


eger verdıgımız sartlar tek bır komutta saglanmıyorsa söyle yaparız;


if(eger sart saglanıyorsa)

{

bu parantezlerın içinde verilen tum kod grubunu uygula

}


yukarda turkcede örnektekı gıbı dusunursek;





if (hava yagmurlu ıse )

{

Şemsiyenı Al

Yagmurlugu Al

}

nurcanb83 Ã?evrimdıÅ?ı   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2008, 00:42   #14
Yazar
nurcanb83
Üye
 
nurcanb83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bilgiler

Üyelik tarihi: 12.05.2008
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 23
Memleket: BİNGÖL
Cinsiyet:
 
Fikirler Tecrübe Puanı: 38
İtibar Puanı: 28
nurcanb83 iyi yolda gözüküyor

Ettiği Teşekkür: 5
12 Mesajına 22 Kere Teşekkür Edlidi
Standart Php Gerİye Son Kalan Konu

DÖNGÜLER


Evet arkadaslar döngüler ıf ten daha farklı.ıf te php de kara verme yöntemı ıle yaopıyodu.ama döngülerde bizim yazdıgımız sart olusuncaya kadar ,döngu içerisinde verilen kod grubunu php calıştıracaktır.döngunun yaptıgı her işlemece de İTERATİON yanı turkcesı ÖTELEME adını verıyoruz.



simdi cesitlerıne bakalım;

WHİLE DÖNGULERİ

Yapı olarak en basıt döngu.kullanımı;


while(şartlarımız saglanıyorsa)

{

bu parantez içerisindekı kod grubunu uygula

}



DO WHİLE


Bunun en önemli farkı döngunun kontrol deyımı,döngunun sonunda yer alır.verdıgımız kosullar ne olursa olsun en az bır kere calısacaktır.


do

{

bu parantez içerisindekı kod grubunu uygula

}

while(şartlarımız saglanıyorsa);--gerıye dön ve tekrar uygula




FOR DÖNGÜLERİ


Bu döngu ıse belırlı bır kod parcasının sizin istedıgınız kadar tekrar etmesını

saglar.yanı döngı sızın ıstedıgınız kadar ITERATION yapar.


for (Sayacı Kur;Sayacı Test Et;Sayacı Ekle Veya Sayactan Çıkart)

{

bu parantez içerisindekı kod grubunu uygula

}


evet arkadaslar ana konuyu anlarsanız ,daha sonra örneklerede bakarız.ama önemli olan mantıgı anlamak.


umarım yardımcı omustur.

nurcanb83 Ã?evrimdıÅ?ı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:35.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Yazılan yazılar ve yayınlanan resimlerin tüm hakları yazan kişiye aittir. Site hakları Aleviweb.com adına saklıdır.

Yandex.Metrica