Go Back   Aleviweb.com - Alevi Alevilik ve Aleviler Forumu > İnsan/Yaşam > Televizyon ve Radyo
Bizim Gazete

Televizyon ve Radyo Televizyon ve radyo programları, yıldızları, kanalları hakkındaki görüş ve yorumlarınız

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.07.2006, 14:26   #71
Yazar
heterodoks
Forumla Bütünleşmiş

heterodoks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler

Memleket: OUT OF TURKEY
Thanked 1.639 Times in 691 Posts
Fikirler Tecrübe Puanı: 64
İtibar Puanı: 747
heterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahip

Sevgili dostlar;

Kampanyamızın Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Resmi web sitesi alevi.com'da yayınlanması kampanyanın boyutu,etkisi ve sahiplenilmesi açısından çok önemli bir nokta.Ben başlarken bile kendimizi başarılı olmuş sayıyordum.Şu anda çok başarılı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kampanyamız bugünden sonra çok daha geniş bir kitleye ulaşacaktır.

Emeği geçen herkese çok teşekür ediyorum.

Şu an tatilde olduğumdan çok fazla zaman ayıramıyorum.Sizlerin fikir ve önerileri bundan sonraki süreci belirleyecektir.

Selam ve sevgilerimle.

___________________İMZA___________________

RENK HABER
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ALEVİ HABER AJANSI

Alıntı:
  • Zorunlu din dersi kaldırılmalıdır.
  • Alevi yerleşim bölgelerine cami yapılmasına son verilmelidir.
  • Cemevlerimize derhal “ibadet yeri” statüsü verilmelidir.
  • Hacı Bektaş Dergahı ve diğer Alevi büyüklerine ait dergahlar, Turizm Bakanlığından alınarak Türkiye Alevi Bektaşı Federasyonu’nun idaresine verilmelidir.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalıdır. Her inanç grubu demokratik bir şekilde çalışan ve kendi kendini finanse eden inanç kurumları haline getirilmelidir.
  • Alevilik kendi başına bir inanç kurumu olarak kabul edilmeli ve her alanda yasalarca güvence altına alınmalıdır.
  • Nüfus cüzdanlarındaki din hanesi çıkartılmalıdır.
heterodoks Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.07.2006, 20:02   #72
Yazar
Ceyhun
Baharı uğurladı

Ceyhun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler
Tournaments Won: 3

Memleket: ÇORUM

Thanked 8.750 Times in 2.690 Posts
Fikirler Tecrübe Puanı: 100
İtibar Puanı: 2006
Ceyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahip
Ceyhun - MSN üzeri Mesaj gönder

Arkadaşlar,

Üzülerek bu kampanyaya da kendi aramızdaki sorunların bulaştığına tanık oldum bugün. Başka bir Alevi sitesine (forumuna) girdiğimde buradaki kampanya metninin üstten kırpılmış haline rastladım (trt'nin mail adreslerine kadar yazılmış). Mesaj 2 Temmuz tarihinde yazılmış.

Daha sonraki gelişmeler de "Ne güzel düşünmüşsün.", "Gayet güzel fikir" şeklinde devam ediyor.

İlerleyen mesajlarda sitenin yöneticisi olaya müdahale ediyor ve konu bir "kampanya eleştirisi"ne dönüyor. Sarfedilen cümleler ne kadar eleştiridir orası ayrı konu.

Öncelikle, amacımız sabittir. Buradan Aleviweb'le ilgili bir beklentimiz yok. Biz sadece forum olup, tartışılırken; böyle bir birlikteliğe de araç olmaktan dolayı mutluyuz. Bu kampanyayı Alevi tüzel kişilerine devredebileceğimizi veya bu olmazsa başka sitelerle ortaklaştırabileceğimizi daha önceki açıklamamızda açıkca belirttik zaten. Dolayısıyla kampanya metninin eksik yazılmasına veya sitemizin adının geçmemesine bir itirazımız yok. Bu herkesin kendi tercihidir. Önemli olan biraraya gelip birşeyler yapmak. Metnin sahibi Pirsultanca'nın da ismi kullanılmamıştır, onun da bu yönde bir talebi olacağını sanmıyoruz. Bunlar çok önemli değil. Oradaki insanlar her ne kadar bunun "geniş bir kampanya" olduğunu bilmeseler de duydukları, bazılarının da en azından birkaç mail gönderdiği için bu bile olumlu bir gelişmedir diyoruz. Ve konuyu hangi sitede görüp oraya taşıdığını bilmediğimiz arkadaşa gene de bu davranışı için teşekkür ediyoruz. Her ne kadar yazan kişinin rumuzu bazı çağrışımlar yapsa da bu yazıdan bugün haberim olmuştur ve sitemizle bir ilgisi yoktur yazılan yazının. Zaten sitemizin adı da geçmemiştir. Sitemize karşı bazı tepkilerini olan sitelere yazı yazmadığımız, içişleyişlerine müdahale etmediğimiz tecrübeyle sabittir. Dolayısıyla konu Aleviweb'in dışında gelişen bir konudur.

Ancak tartışmaya adminin yaptığı müdahale oldukça kinci ve zarar vericidir. Kampanyanın tarihi bu konu başlığıdır. Herşey açıktır. Kampanya bizim dışımızda; Pirsultanca, Onurcan gibi birçok değerli dostumuzun bireysel katkılarıyla ortaya çıkmış; daha sonra gelişirken de Aleviweb olarak buna destek vermişizdir. Yönetim olarak müdahale ettiğimiz noktada artık bu bir "insiyatif" olmaktan çıkıp bizim için bir "görev" haline dönüşmüştü. Yani dolayısıyla burada ortaya çıkan güzel birlikteliğin tapusu veya hakkı bize ait değildir. Ama sahipleniyoruz. Bundan doğal da birşey olamaz.

Sitemizin adı geçmemesine rağmen, aradaki ilişkiyi kurmuş olan admin tartışmanın seyrine, katılımcıların tepkisine hiç mi hiç uymayan ve garip bir şekilde aniden bir "sert çıkış" yapmış ve adeta bu kampanyayı ve düzenleyenlerini yerden yere vurmuştur.

Nedir bunun sebebi?
Yazıyı sitenize biz yazmadık...

Sitenizde bu yazının olduğundan haberdar değiliz.

Sitenizdeki yazıda bunun bir kampanya olduğundan veya sitemiz tarafından düzenlendiğinden vs bahsedilmemektedir. Bir kişi çıkıp TRT'ye bu konuda mail gönderme çağrısı yapmış. O vakte kadar bir kampanya lafı geçmemişken tutup birden ortalığa atılıp "asıl hedef nedir? Kampanya yapıp kişisel psikolojiyi tatmin etmek midir? " gibi bir cümlenin nedeni nedir? Kime bu kadar sinirleniliyor, bu çarpık eleştirinin nedeni ne?

Ortada bir kampanya bile yok. Bir kişi çıkıyor ve "Hadi şu durumu protesto edelim. TRT'ye mail atalım." diyor. Ne kampanyadan bahsediliyor, ne Aleviweb'den, ne bu yazının alıntı olduğundan vs vs. Biranda bu yazıyı yazan ve destekleyen üyelerinizi hedef haline getiriyor, tehdit ediyor ve hatta adaptasyona alıyorsunuz. O üyelerinizden özür dilemelisiniz. Biz kendilerine tanımıyoruz. Yazdıkları yazı bizim insiyatifimizin tamamiyle dışındadır. Yok bu kadar yayılan bir metnin sizin sitenize kadar ulaşmasının sıkıntısını yaşıyorsanız; burada kızması gereken siz değilsiniz, biziz. Çünkü haftalar önce burada yazılan bir yazı kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayınlanıyor. Ama biz amacın güzelliği uğruna bunu es geçiyoruz. Sizin es geçmediğiniz nedir?

Bizim sitenizden bir beklentimiz olmamıştır. Sizden destek de beklemedik. Ama çirkin (Evet açıkca söylüyorum. Aslında kibar da yaklaşıyorum. Aşağıda bu çirkin eleştirelere örnek vereceğim.) eleştirileriniz sebebini anlamış değiliz. Yazılan yazı hoşunuza gitmediyse silin sitenizden. Konuyu kapatın. Ama bunun yerine sanki uzun zamandır varolan bir kini açığa dökmek ister gibi, aniden zehir zemberek bir yazı yazıp sitemize saldırıyorsunuz. Üstelik kullandığınız üslup çirkince.

Bakın eleştirilerin hiçbirine cevap vermeyeceğim. Yalnız örnek olması bakımından birkaç tanesini alıntılıyorum:

Alıntı:
asıl hedef nedir? Kampanya yapıp kişisel psikolojiyi tatmin etmek midir?
Alıntı:
Henüz bir kaç ay evvel TRT tarafından alevilik ve semah hk. ufak ve daha çok bektaşi yönündende olsa belgesel yayınlandı sanırım VCD'leride bulunuyor.
Alıntı:
Benim elimden gelseydi Madımağı satın alırdım müzeyi yapardım kafayı asıl işlere yorardım asıl sesimizi nasıl duyuyarabiliriz öncelikle bilmemiz lazım dolaysıyla bu düşünceyle XXX.com doğmuştur.
Alıntı:
Alevilik dindir ve TRT'yi din kanalı olarak görmüyorum bu ülkede sırf camiye giden ve alevi insanlar bulunmuyor kampanyada ALEVİLİĞİ alet etmeğide yanlış buluyorum.
Yazının bazı kısımlarını aktardım. Yazılanların niteliği konusunda fikir vermesi açısından.

Bu yukarıda yazdıklarım Alevi toplumunaydı. Elden geldiğince konuyu "iki site arasındaki sürtüşme" eksenine taşımamaya çalıştım. Burada bir iş yapılıyor ve bu konunun bu tür "çıkar hesapları" ile kirlenmesini istemiyorum. Karşı taraftaki yazıları da okuyanlar burayı da okuyorlarsa bilsinler ki bu kez bu sürtüşmenin içinde biz yokuz. Çirkin bir "reyting savaşı" olarak başlamadı burada yapılan iş. Ve öyle de devam etmeyecek. Konuyu bu eksende algılayanların da Alevi toplumuna karşı sorumluluklarının biz muhasebesini yapacak değiliz. O yüzden bu çirkinliklere taraf olmuyor, yazılanlara cevap vermiyoruz.

Gelelim diğer "Alevi" sitesine. Bu arkadaşları biz yakından tanıyoruz. Geçmişte de çeşitli diyaloglarımız oldu. Bir sitemize gelip açık açık bize hakaret etmeye kadar götürdüler bu işi. Ama aleviforumu.com'da da söyledik. Bu tavırlarından dolayı biz birşeyler kaybetmeyiz. İlk olarak bu tip yazıları okuyanların gözünde Alevi toplumu saygınlığından birşeyler kabeder. İkinci olarak da bu tip tavırlarla kendilerine zarar verirler. Biz tartışacak birşeyden kaçmıyoruz. Geçmişte de bunu gösterdik. Söyleyeceklerimizi çok önceden söyledik. Sonra da kimseyi rahatsız etmedik. Ama bizim sitemize gelip bize hakaret ederek veya kendi sitelerinde bizimle en ufak alakası olmayan durumlardan yola çıkıp bize çirkin laflar yönelterek Aleviweb'e zarar veremezler. Bu Aleviweb'e birşey kaybettirmez. Kendileri kaybeder, o kesin. Ama sadece kendi adınıza hareket etmiyorsunuz. "Alevi" ibaresini taşıyorsunuz etiketinizde. Bu size bir sorumluluk yükler. Lütfen böylesine "iyi niyetli" bir kampanyaya bile "kişisel kinlerinizi" bulaştıracak kadar saygınlığınızı zorlamayınız. Bizim gözümüzdeki saygınlığınızdan bahsetmiyoruz. Ben ve bazı arkadaşlarım sizi tanıyoruz. Ama internet kullanıcısı olan Alevi toplumu önünde saygınlığınızı kaybediyorsunuz. Google'a güvenerek hayvansever sitesi yaşatılabilir ama "Alevi sitesi" yaşatılamaz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Herkes kendi işine baksın ve "reyting savaşları"ndan uzak dursun lütfen. Ya da en azından böylesine iyi niyetli bir girişime bu reyting kaygılarınızı bulaştırıp iyi niyetli insanların hevesini kırıp, moral bozukluğu yaratmayın.

Dostlar bu kampanyanın böyle bir eksene çekilmesini istemiyorum. Lütfen bu siteye karşı katılımcılarımız tarafından bir cevap yazılmasın. Böylesine alakasız ve iyi niyetli bir girişimin okuyanlara "iki site arasındaki çıkar savaşı" görüntüsüne dönüşmesi hepimizi yaralar, emeklerimizi boşa gönderir. Yalnızca birden forumumuz ve katılımcılarımız hakkında "kişisel psikolojiyi tatmin etmek" ve "aleviliği alet etmek" gibi çirkin ifadelerle karşılaşınca başka bir sitede; şaşırdım ve canım sıkıldı. Sitemiz adına bir iki şey karalamak istedim. Ve Aleviweb olarak tavrımız nettir. Bunu başka Alevi siteleriyle bir sürtüşmeye dönüştürmeyeceğiz. Yazıyı yazmaktaki amacım da hem bunu iki sitenin katılımcılarına da açıklamak; hem de bize karşı olan kini bu kadar derecede gözünü almış bazı insanlara "sorumluluk çağrısı" yapmaktır.

Alevilik adına yapılan bir işten iki site de zarar görmez. En azından ben görmem. XXX.com'un yöneticisi Erhan isimli arkadaş. Al kampanya metnini. Pirsultanca'nın kişisel hakkından da, Aleviweb'in site olarak hakkından da geçiyorum kampanya adına (Pirsultanca'dan özür dileyerek). Altına XXX.COM KAMPANYA GÖNÜLLÜLERİ yaz. Sitene koy. Sabitle. Ve bundan sonra internet ortamında daha fazla insana duyurmak için iyi niyetli bir şekilde çalış. Sen bunu yap, Aleviweb'de bundan önceki bütün yazılar revize edilerek ALEVIWEB adı geçen bütün heryer XXX.COM (sansürsüz olarak) değiştirilecektir. Ve kendi ellerimle başka sitelere XXX.COM adına göndereceğim bu yazıyı.

Veya "bu vakitten sonra olmaz artık" diyeceksindir sen. Sitende benzer bir ama "iyi niyetli" ve "samimi" bir kampanya düzenle. Ve bana gönder kampanya metnini. Aleviweb'de sabitlenecektir yazın. Ve gene kendi ellerimle XXX.COM adına birçok siteye ulaştıracağım.

Veya demişsin ya "Neden Madımak'ı almıyorlar?" (ne biçim mantıksa artık) diye. Al Madımak Oteli'ni. Alevilik adına müzeye dönüştür. Sitenin anasayfasından XXX.COM'a TEŞEKKÜR EDERİZ yazılı sitene link yayınlayacağız.

Kişisel sürtüşmeler, kişisel eksende tartışıldı, konuşuldu. O gün bir satır cevap yazmadın. Yazsaydın da farketmezdi. Ama "alevilik" adına yapılan işlerde "kişisel" ihtiraslarınla hareket etme hakkın yok. Hiçbirimizin yok. Desteklemeyebilirsin. Tercih meselesidir? Ama çirkin bir şekilde yapılan saldırı ve karalama nedendir? Doğru veya yanlış. Yararlı veya yararsız. Alevilik adına ve Aleviler için, sana hiçbir zarar vermeden birşeyler yapmaya çalışan insanlara karşı bu tür karalama faaliyetlerine girmenin bizleri küçültüp seni büyüteceğini mi sanıyorsun? Hayır. Sadece can sıkıyorsun. Neyse yeterli.

Sana büyük bir sır söyleyeceğim
Korkuyorum senden
Korkuyorum yanınsıra gidenden
Pencerelere doğru akşam üzeri
El kol oynatışından
Söylenmeyen sözlerden
Korkuyorum hızlı-yavaş zamandan
Korkuyorum senden
Kapat kapıları
Ölmek daha kolaydır, sevmekten
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam
Aragon

Ceyhun Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.07.2006, 00:40   #73
Yazar
onurcan
Y A S A K L I ! ! !

onurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler

Fikirler Tecrübe Puanı: 0
İtibar Puanı: 326
onurcan sevilen bir üyeonurcan sevilen bir üyeonurcan sevilen bir üyeonurcan sevilen bir üye

O sitedeki kampanya ile baslatilan yaziyi ben bir hafta öncesinde okudum. Yorumlari da okudum ,iyi güzel bir cogu destekliyor idi , bir kac gün sonra bir daha göz attim, ceyhun'nun bahsetigi o asagilik yorum'u gördüm.. Kafam atti. üye olup orayi dagitmak geldi icimden sonra haline güldüm..Ne kadar da kendi degerlerini baskalarina pekes ceken hinzir zihniyetli sahislarin halen var oldugunu düsündüm..Ben o siteye artik girmiyorum nefret ettim.. Oradaki aleviligi henüz kavrayamamis olan iyi niyetli genclerede üzülüyorum.
O sitenin admini alevilik yapmiyor, aleviligi yozlastiriyor..Alevi oldugunada inanmiyorum..

onurcan Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.07.2006, 01:22   #74
Yazar
Ceyhun
Baharı uğurladı

Bilgiler

Ceyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipCeyhun itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahip

Alıntı:
onurcan Nickli Üyeden Alıntı
O sitedeki kampanya ile baslatilan yaziyi ben bir hafta öncesinde okudum. Yorumlari da okudum ,iyi güzel bir cogu destekliyor idi , bir kac gün sonra bir daha göz attim, ceyhun'nun bahsetigi o asagilik yorum'u gördüm.. Kafam atti. üye olup orayi dagitmak geldi icimden sonra haline güldüm..Ne kadar da kendi degerlerini baskalarina pekes ceken hinzir zihniyetli sahislarin halen var oldugunu düsündüm..Ben o siteye artik girmiyorum nefret ettim.. Oradaki aleviligi henüz kavrayamamis olan iyi niyetli genclerede üzülüyorum.
O sitenin admini alevilik yapmiyor, aleviligi yozlastiriyor..Alevi oldugunada inanmiyorum..
Ben yorum yapmayalım dedim ama hakikaten kabullenmesi zor bir durum. Nereden nereye diyor insan? Yani böyle bir tepki insanın aklının ucundan geçmiyor. Ne biliyim? Hoşlanmazsın Aleviweb'den. Rakip görürsün. Canını sıkar falan filan. Yazı aklına AW'yi getirir. Kapatırsın konuyu, olmadı yazıyı silersin. Ama neden bu kadar abartıp kampanyaya saldırıyor, iş yapan insanları "Aleviliği alet etmek", "kendini tatmin etmek" gibi ifadelerle suçluyorsun? Sana ne zararı var? İşte küçücük insanlar can sıkıyor. "Aleviyim" diyen birinin bu kadar küçülmesi daha da can sıkıyor ama yapacak birşey yok. En iyisi kaldığımız yerden devam etmek. Yakışıyor mu kendisine "Aleviyim" diyen bir insana "iyi niyetli" bir girişime böylesine saldırmak. Ama işte sanal ortam. İmkansız diye birşey yok.

Korkuyorum senden
El kol oynatışından
Söylenmeyen sözlerden
Korkuyorum senden
Kapat kapıları
Aragon

Alt 16.07.2006, 17:55   #75
Yazar
moycan
Kontrollü Üye

moycan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler

Memleket: BİNGÖL

Fikirler Tecrübe Puanı: 0
İtibar Puanı: 509
moycan bulunduğu yerlere neşe getiriyormoycan bulunduğu yerlere neşe getiriyormoycan bulunduğu yerlere neşe getiriyormoycan bulunduğu yerlere neşe getiriyormoycan bulunduğu yerlere neşe getiriyormoycan bulunduğu yerlere neşe getiriyor
moycan - MSN üzeri Mesaj gönder

Sitemizin üyelerinden Pirsultanca nickli arkadaşımızın çağrısıyla sitemizde başlayan ve giderek geniş kitlelere ulaşan bu kampanyamız Anadoluyum.com adlı dost bir sitemizde de yer almıştır.

Sitemizde başta Pirsultanca nickli üyemiz ve diğer destek veren üyelerimizin emeğine saygı göstererek giriş sayfasında, forumumuzun adınıda belirtikleri için kendilerine AW nezninde teşekkür ediyorum...

Saygılarımla...

moycan Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2006, 21:22   #76
Yazar
heterodoks
Forumla Bütünleşmiş

heterodoks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler

Memleket: OUT OF TURKEY
Thanked 1.639 Times in 691 Posts
Fikirler Tecrübe Puanı: 64
İtibar Puanı: 747
heterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahipheterodoks parlak bir geçmişe sahip

MERSİN YAŞAM ZİYARETÇİ DEFTERİ

mersinyasam.com/anasayfa/modules.php?name=4nGuestbook

GAH FORUM

f28.parsimony.net/forum68217/messages/2042.htm

f28.parsimony.net/forum68217/messages/2007.htm

ARİF SAĞ ZİYARETÇİ DEFTERİ

arifsag.com/defter.asp?Sayfa=3

RADYO BARIŞ ZİYARETÇİ DEFTERİ
radyobaris.com.tr/ziyaretci_defteri.asp?Sayfa=3&SID=

DERSİM VATAN FORUM
dersimvatan.to.md/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=142#376

NAZAR WEB
nazarweb.nl/cgooi/view.php

RENK HABER

ALEVİ HABER AJANSI

Alıntı:
  • Zorunlu din dersi kaldırılmalıdır.
  • Alevi yerleşim bölgelerine cami yapılmasına son verilmelidir.
  • Cemevlerimize derhal “ibadet yeri” statüsü verilmelidir.
  • Hacı Bektaş Dergahı ve diğer Alevi büyüklerine ait dergahlar, Turizm Bakanlığından alınarak Türkiye Alevi Bektaşı Federasyonu’nun idaresine verilmelidir.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalıdır. Her inanç grubu demokratik bir şekilde çalışan ve kendi kendini finanse eden inanç kurumları haline getirilmelidir.
  • Alevilik kendi başına bir inanç kurumu olarak kabul edilmeli ve her alanda yasalarca güvence altına alınmalıdır.
  • Nüfus cüzdanlarındaki din hanesi çıkartılmalıdır.

Konu Ceyhun tarafından (14.01.2007 Saat 05:10 ) değiştirilmiştir.
heterodoks Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2006, 23:32   #77
Yazar
Ceyhun
Baharı uğurladı

Bilgiler

Sitemize ziyaretçi gönderen linkleri istatistik yazılımınından görebildiğim için söyleyebilirim ki; google'da indekslenmemiş birçok sitede de kampanyayla ilgili yazılar bulunuyor. kampanyanın başlığının veya aleviweb isminin kullanılmadığı, ama konudan bahseden yazılar da var. bazı sitelerin isimlerinin vermek istemiyorum. zaten siz de google'da TRT Bu Sese Kulak Ver yazınca bile birçok siteyle karşılaşacaksınız. Bu metnin veya en azından konunun yüzlerce siteye ve onbinlerce insana ulaştırıldığını söyleyebilirim.

Korkuyorum senden
El kol oynatışından
Söylenmeyen sözlerden
Korkuyorum senden
Kapat kapıları
Aragon

Alt 20.07.2006, 13:30   #78
Yazar
alev_2005_2005AW Ailesinden
... SESSİZ SİTEM ...

alev_2005_2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler

Memleket: TOKAT
Thanked 10.135 Times in 4.411 Posts
Fikirler Tecrübe Puanı: 125
İtibar Puanı: 2436
alev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahipalev_2005_2005 itibar puanıyla anlatılamayacak bir itibara sahip

Question Fİdandi AĞaÇ Oldu YeŞerdİ Meyve Verdİ...meyvesİnİ Ne Zaman YİyeceĞİz...???

Kampanyamız fidandı büyüdü ağaç oldu, yeşerdi meyve vermeye Başladı bu Kampanyanın meyvelerini ne zaman yiyeceğiz...? TRT bu Sesimize neden Hâla Kulak tıkıyor...? Tepkisiz kalmak en kötüsü olumlu olumsuz neden Hâa TRT yönetimi bir tepki vermiyor...?

***YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE...***

***Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun aslolan yürektir. Yürek sesi ne bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yaşadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu. Elbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...***

***Annelerin ninnilerinden spikerin okuduğu habere kadar, yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı, anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık, anlamak gideni ve gelmekte olanı...***

***Günler ağır. Günler ölüm haberleriyle geliyor.
Düşman haşin zalim ve kurnaz...***

*** NAZIM HİKMET RAN ***

... Cümle başına geldiğinde üç nokta söylenecek söz kalmazmış. (Alev_2005_2005)
alev_2005_2005 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2006, 20:11   #79
Yazar
Ceyhun
Baharı uğurladı

Bilgiler

Bir arkadaşdan aldığım bilgiye göre sitemizde düzenlenen kampanya ulusal düzeyde haftalık yayın yapan ATILIM gazetesinin 6 Temmuz 2006 tarihli sayısında da yayınlanmış. Buna göre kampanya internet ortamının da dışına taşmış ve yazılı basında da yeralmış oluyor. Kaynak güvenilirdir. Gazeteyi almış arkadaşımız varsa teyid ederse daha da güzel olur

Korkuyorum senden
El kol oynatışından
Söylenmeyen sözlerden
Korkuyorum senden
Kapat kapıları
Aragon

Alt 24.07.2006, 21:21   #80
Yazar
OzaN35
Forumla Bütünleşmiş

OzaN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgiler

Memleket: SİVAS

Fikirler Tecrübe Puanı: 48
İtibar Puanı: 109
OzaN35 yakında sevilen bir üye olabilirOzaN35 yakında sevilen bir üye olabilir
OzaN35 - MSN üzeri Mesaj gönder

çok güzel bir haber
emekler boşa gitmiyor demekki

Siz, bizim ne zaman teslim olduğumuzu gördünüz?
OzaN35 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil